• Menu
  • Menu

Een actieve vakantie in Zuid-Tirol is echt een aanrader en wel hierom

Home » Alle artikelen » Actieve Streken » Een actieve vakantie in Zuid-Tirol is echt een aanrader en wel hierom

Zuid-Tirol geniet een wereldwijde bekendheid als het gaat om skiën, maar wanneer de laag sneeuw verdwijnt, komt er een hele andere schoonheid naar voren. De veelzijdige natuur nodigt in de lente, de zomer en ook de herfst uit om ontdekt te worden. Een opmerkelijke en voor een aantal nog onbekende praal verkennen op een sportieve manier, het klinkt als een ideale ervaring. Een actieve vakantie in het zuiden van Zuid-Tirol is een absolute aanrader en wel hierom!

Van palmbomen en hoge bergtoppen tot glooiende heuvels en architecturale schoonheden die prachtig afsteken tegen een schouwspel van natuurlijke rijkdom. Of je nu van plan bent om kort of lang naar Zuid-Tirol te gaan, een vakantie hier vullen met sportieve activiteiten is geen lastige opgave. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Lees hieronder wat je precies in deze prachtige omgeving kan doen, beleven en ontdekken.

Schermafbeelding 2017-04-03 om 13.42.14
Foto: Südtirols Süden

Het langste outdoorseizoen van de Alpen

Zuid-Tirol is een paradijs voor men die op zoek is naar een actieve vakantie. Wanneer de ochtend nadert, kan je dag gevuld worden met een grote verscheidenheid aan activiteiten. Van bergen beklimmen, wandelen en mountainbiken tot zwemmen en zeilen in helderblauwe meren. Zuid-Tirol heeft het langste outdoorseizoen van de Alpen. Actieve vakantiegangers kunnen van maart tot november genieten van oneindig veel kilometers aan wandeltochten, fietsroutes, uitdagende klimparcours en nog vele andere sportactiviteiten.

Een natuur waar je ú tegen zegt

De natuur van een gebied speelt een grote rol in de mogelijkheden van sportief bezig zijn. Het zuiden van Zuid-Tirol heeft zowel jonge als volwassene actieve vakantiegangers heel veel te bieden en dat komt mede door de eindeloze diversiteit aan natuur. De hoge bergpieken, steile rotsen, groene bossen, glooiende weiden en heldere meren zorgen voor talloze sportmogelijkheden.

Terwijl je een activiteit doet waarvan je houdt word je meerdere malen verrast. Wanneer deze activiteiten je adem niet wegnemen, doet de fenomenale natuur dat namelijk wel. Eindeloos sportplezier in combinatie met een uniek uitzicht op onder andere de Dolomieten is wat je verwachten kunt in Zuid-Tirol.

Schermafbeelding 2017-04-03 om 13.41.23
Foto: Südtirols Süden

Vertoeven in Termeno

Termeno is een ideaal punt om een mountainbikeroute, fietstocht of wandelervaring te beginnen. Er zijn ontzettend veel wandel- en fietsroutes, waardoor het niveau in moeilijkheid geleidelijk overloopt. Zowel ervaren als beginnende wandelaars of fietsers komen in Termeno gemakkelijk aan hun trekken. De voordelige positie van dit zuidelijke punt in Zuid-Tirol is tevens interessant voor hikers en bergbeklimmers.

Watersporters kunnen hun hart hier ophalen. Het Caldaro meer dat zich hier bevindt, is namelijk het grootste en warmste meer van Zuid-Tirol. Zwemmers, surfers en zeilers komen hier dan ook goed uit de voeten.

Schermafbeelding 2017-04-03 om 13.42.28
Foto: Südtirols Süden

Meer weten?

In de Italiaanse Alpen verschuilt zich een paradijs voor mensen die op zoek zijn naar een afwisselende, actieve vakantie. Meer weten over het zuiden van Zuid-Tirol? Lees het hier.

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.