• Menu
  • Menu

Fietsen in Zell-Gerlos: probeer de singletrails

Home » Alle artikelen » Actieve Streken » Fietsen in Zell-Gerlos: probeer de singletrails

Zell-Gerlos maakt onderdeel uit van de Zillertaler Alpen en leent zich uitstekend voor sportieve vakanties. Op zoek naar een indrukwekkend fietsavontuur in de bergen? Zell-Gerlos biedt toegang tot uitdagende, spannende routes door een veelzijdig landschap. Probeer de singletrails en wees verzekerd van een grote dosis avontuur op wielen!

Beginners en gevorderden

In Zell-Gerlos vind je een ruim aanbod aan singletrails op verschillende niveaus. Als beginner is het mogelijk rustig te beginnen op de eenvoudige paden. Gevorderde mountainbikers kunnen op zoek naar wat meer uitdaging. De singletrails bestaan uit scherpe bochten, smalle paden en steile afdalingen. Voor verhuur en service kun je terecht bij het dalstation van de Rosenalmbahn (Zell) en de Isskogelbahn (Gerlos). Het is tevens mogelijk je fiets er schoon te maken.

Singletrails in Zell-Gerlos

Er lopen verschillende singletrails in de omgeving van Zell-Gerlos. Deze bieden downhill-plezier op allerlei niveaus. De paden zijn speciaal ontworpen voor adrenaline-junkies op wielen. Laat je hart sneller kloppen en geniet van de groene omgeving.

Wiesenalm: voor beginners en experts

De singletrail Wiesenalm biedt avontuur voor beginners. Ook is het ruim 5 kilometer lange parcours een nieuwe ervaring voor singletrailers die al enige ervaring hebben. De route kent talloze haarspeldbochten, uitdagende elementen en hobbels. Deze eisen concentratie, snel reactievermogen en vaardigheden van begin tot finish. Je gaat met de Rosenalmbahn-lift omhoog en stapt uit bij het middenstation. Vanaf hier begint de singletrail door bebost terrein. Je daalt ruim 700 hoogtemeters af en eindigt weer onderaan bij de Rosenalmbahn. Vanaf het middenstation lopen eenvoudige, matige en moeilijke trails.

© Zillertal Arena

De Iss-Tough: uitdagend en spannend

Via een kort grindpad bereik je ter hoogte van het bekende bergrestaurant Seppi’s de Iss-Tough singletrail. Heb je al enige ervaring en ben je op zoek naar uitdaging? Deze trail kent scherpe bochten, hoge jumps en steile afdalingen. De adrenaline giert door je lijf tijdens het afdalen van deze aangelegde singletrail. Je racet over de weg, over oevers en door bossen. Laten de benen hard werken en houd je fiets goed onder controle tijdens het scheuren door de bochten van Iss-Though Singletrail.

© Zillertal Arena 

LEES OOK: 5 dingen om ’s zomers te doen in Zell am Ziller

De Iss-Flow: ontspannend of uitdagend

Vanaf het bergstation van de Isskogel leidt de Iss-Flow je langs hellingen en vervolgens naar een terrein met kronkelende paden. Hier vind je de Barmbach beek. Terwijl je de bochten met twee wielen trotseert, verliest de singletrail een beetje hoogte en kruist deze op een gegeven moment de afdaling Krummbach. Vanaf hier fietsje door een bebost gebied. Je komt in een echte flow en kan bij de eerste bocht al kiezen of je een lastiger pad wilt volgen of gewoon dit niveau wilt aanhouden. De route eindigt bij de Rösslalm.

© Zillertal Arena

De Iss-Vertical: voor de echte waaghalzen

De Iss-Vertical is enkel weggelegd voor de echte waaghalzen. Dit is een van de lastigste singletrails in Zell-Gerlos. De route kent nauwe bochten over heuvels en smalle paden door een dicht bebost landschap. Heb je de helft van de route gehad, dan trotseer je een heel steil terrein. Wortels, scherpe afdalingen en hobbels in het pad zijn kenmerkend aan dit deel van de singletrail. Wees in opperste concentratie en houd je fiets goed onder controle.

© Zillertal Arena

De Iss-Shore: gevarieerd circuit

Vanaf de Rösslalm, waar de Iss-Flow eindigt, begint de volgende singletrail. De Iss-Shore leidt je naar links. Na een paar meter splitst het pad zich en fiets je door allerlei bochten naar de valleien. Je racet door loofbomen, moerasland en een prachtig groen bos. Op een gegeven moment wacht er een gevarieerd circuit op je. Deze eindigt bij de Wiesenweg.

© Zillertal Arena

Singletrail op video

Wil je wel eens zien wat de singletrails inhouden voordat je er eentje zelf probeert? Bekijk dan de onderstaande video over de trail op de Isskogel.

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.