• Menu
  • Menu

Het juweeltje van Karinthië: Nockberge

Home » Alle artikelen » Actieve Streken » Het juweeltje van Karinthië: Nockberge

Ben jij een echte wandelliefhebber en wil jij tijdens je vakantie genieten van het prachtige Oostenrijkse landschap? Dan is de regio van Nockberge de ideale plek om heen te gaan. Bij goed weer zijn de uitzichtpunten adembenemend mooi en wordt er een gezonde inspanning van de benen gevraagd. Totale ontspanning in combinatie met een sportieve prestatie. Op en top genieten in het juweeltje van Karinthië!

De Nockberge is de meest westelijke- en hoogste bergketen van de Gurktaler Alpen, met als hoogste punt 2441 meter boven de zeespiegel. Voor velen is de Nockberge het groene hart van Oostenrijk en dat is met duizenden verschillende wandelroutes niet zo gek. Niet alleen die wandelroutes maken het een hele fijne bestemming om naar toe te gaan, ook de omgeving is werkelijk prachtig! Het glooiende landschap en het Nationaal Park Nockberge is door UNESCO-Werelderfgoed in de erkende lijst opgenomen vanwege de prachtige natuur en bollende bergtoppen. Naast sport en natuur zijn er nog talloze andere activiteiten te beleven en daar vertel ik je graag meer over. 

Het oudste boerenbad van Oostenrijk

Bij de boer in bad? Het kan in de Nockberge. De oude boerenbaden, ook wel boerensauna’s genoemd, vind je veel in Karinthië. Toen in de 18e eeuw in bad gaan steeds populairder werd bij de hogere welstandsklasse, werd dit ook opgemerkt door de boeren. Omdat de badhuizen voor de boeren meestal niet te betalen waren, maakten zij zelf boerenbaden op een zwavel- of mineraalbron. Het bad werd afgedekt met houten planken waar men onder moest gaan liggen. Het Karlbad is het oudste boerenbad van Oostenrijk en ligt aan de rand van de Nockalmstraße en kan nog steeds gebruikt worden. Ben jij wel toe aan een beetje ontspanning? Een heerlijk bad nemen tussen de wandelingen door is niet verkeerd toch!

14123467_10207828637848788_519635771_o
16751

Wandelparadijs Nockberge

Breng je een bezoek aan Nockberge, dan moet je zeker je wandelschoenen niet vergeten mee te nemen. Nockberge is namelijk een echt paradijs voor wandelaars. Niet alleen de goedgetrainde wandelaars zijn hier aan het juiste adres, ook als gezin met kinderen kun je je hier prima vermaken. Er zijn verschillende wandelroutes in het gebied met verschillende afstanden, waarvan veel gemakkelijk begaanbaar zijn. Tip: Koop voor de kids een traditionele wandelstok, dat maakt het wandelavontuur nog veel spannender en leuker!

00211 ARGE-Natur NPNB-Windbsee ©Franz GERDL

Een wandeltocht in Nockberge staat garant voor prachtige natuur en uitzichten. Het landschap heeft een grote diversiteit aan bloemen, bomen en planten. Al dat groen is de woonplaats van heel veel verschillende dieren. Kijk tijdens het wandelen goed om je heen, want misschien spot je wel een wild dier! De inwoners van de regio zijn ontzettend gastvrij en vriendelijk en zullen je tijdens de pauzes van jouw wandeltochten hartelijk ontvangen met de specialiteiten van Karinthië. Als je er van juli tot en met september op vakantie bent, dan kun je zelfs een speciale bus pakken die je naar het beginpunt van de door jou uitgekozen wandeltocht brengt (Sommerbus Nockberge).

Leuke activiteiten in Nockberge in de zomer

Naast wandelen is er in de regio Nockberge nog veel meer te beleven. Een aanrader is om met de Alpen-achtbaan naar beneden te gaan vanaf de Turracher Höhe. Je neemt de lift omhoog en vanaf daar kun je 1600 meter naar beneden glijden. Het is vergelijkbaar met rodelen en voor jong en oud echt enorm leuk om te doen! Vind je het leuk om een beetje cultuur te snuiven? Dan zijn er in Alpbeck en Feldkirchen allerlei musea om te bekijken. Ben je op vakantie met jonge kinderen? Dan is het leuk om het kinderavonturenpark te bezoeken in het Heidi-Alm resort in Falkert.

Nockberge heeft van het UNESCO de titel ‘Biosphärenpark’ gekregen, dat ook wel leefgebied betekend.  Het leuke is, dat je in de zomer verschillende tours kunt boeken om al dat moois te ontdekken. Je krijgt een speciale ‘ranger’ die je tijdens de door jou gekozen tour begeleid. Na het boeken krijg je de coördinaten van het punt waar je elkaar ontmoet en krijg je de kledingvoorschriften voor de tour. De tours lopen variërend van mei tot eind oktober.

Om je een impressie te geven van de Nockberge in de zomer vind je hieronder enkele prachtige foto’s die gemaakt zijn in de regio. Oude berghutten, prachtige natuur en heerlijke bergmeren voor een frisse duik. Lijkt het je wat? Meer informatie vind je hier!

16752158801586415866Berghut Nockberge

Wil je meer informatie over de mogelijkheden bij de Nockberge? Bezoek dan de website van Karinthië en vraag naar meer informatie.

Redactie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.