• Menu
  • Menu

Noorwegen in 38 prachtige foto’s

Home » Alle artikelen » Actieve Streken » Noorwegen in 38 prachtige foto’s

Zeg ik Noorwegen, dan denk jij waarschijnlijk aan Fjorden en dat is ook niet zo gek, want dat is waar het land bij velen om bekend staat. Wat je misschien niet weet, is dat dit land nog zo veel meer te bieden heeft! Een prachtige natuur, vriendelijke bevolking, lekker eten en heel veel outdoor activiteiten. Vandaag neem ik je mee naar Molde, Varden en Bergen. Krijg jij ook zo’n zin om dit land te bezoeken na het zien van de foto’s?

Noorwegen is een Scandinavisch schiereiland in het noorden van Europa. Het land heeft een groot oppervlakte en een lange kustlijn (25.000 km!). Toch wonen er in verhouding tot oppervlakte maar weinig mensen in Noorwegen. Al ver voor Christus woonden er al mensen in Noorwegen, en dat is best wel bijzonder vanwege de ruige natuur. Dankzij die prachtige- en bijzondere natuur is het land uitermate geschikt voor een actieve vakantie. Blogger Daphne is op dit moment in Noorwegen en heeft Bergen, Varden en Molde bezocht. Dat heeft de onderstaande prachtige beelden en tips opgeleverd.

23-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken
Bergen, een grote en bijzondere stad

Tips Noorwegen: Bergen, Varden en Molde

Ben je in deze omgeving van Noorwegen, dan is er genoeg te zien en te doen. Zo kun je er bijvoorbeeld prachtige hikes maken langs allerlei verlaten valleien, watervallen en adembenemende uitzichtpunten.

  • Bezoek Trollkirka: Een aanrader is om een bezoek te brengen aan Trollkirka. Na een hike van zo’n 1,5 tot 2 uur naar boven kom je deze grot tegen. Je kunt door de grot heen lopen, om vervolgens een meer te bereiken waar je in kunt zwemmen. Toch is dat af te raden, want het water is verschrikkelijk koud!
  • Drink natuurwater: Tijdens jouw hike kom je allerlei kleine watervallen en beekjes tegen. Dit water is vaak zo zuiver dat je het zelfs kunt drinken. Let op: Doe dit niet zonder een gids.
  • Maak een cruise: Met het cruiseschip Hurtigrutten kun je op een hele leuke manier de Noorse kust ontdekken. Maak de cruise ’s avonds of overdag, beide gevallen zijn heel bijzonder. Met het schip vaar je langs- en tussen de Fjorden door.
  • Vanaf Varden heb je heel veel bijzondere uitzichtpunten. Bij sommige kun je zelfs alle 222 bergtoppen van de Fjorden bekijken.
28-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken-huizen
De kleurrijke huisjes van Bergen

26-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken-monument-kasteel-huizen27-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken-monument-kasteel-huizen26-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken-monument-kasteel33-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken-huizen32-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken-huizennoorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken31-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken-huizen29-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken-huizen22-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken25-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken-monument-kasteel

23-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken-nacht
Het uitzicht vanaf de ferry in de avond

25-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken-nacht25-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken-nacht-boot

21-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken
IJskoud (drink)water onderweg tijdens een hike

20-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken20-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken-huizen19-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken17-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken12-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken13-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken14-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken15-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken16-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken10-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken9-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken8-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken7-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken6-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken5-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken4-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken3-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken-zon-onder2-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken2-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken-zon-onder1-noorwegen-bijzondere-streken-actieve-streken

 

Florien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.