• Menu
  • Menu

Rodelen in Zwitserland is zo gaaf!

Home » Alle artikelen » Actieve Streken » Rodelen in Zwitserland is zo gaaf!

Als jij net als ik gek bent op wintersport, dan heb je in de sneeuw vast wel eens kennis gemaakt met het traditionele rodelen. ’s Avonds met je houten sleetje de berg af over allerlei smalle bospaden, is eigenlijk net zo mooi als skiën overdag. Gelukkig heb je daar tegenwoordig geen sneeuw meer voor nodig, want dankzij de aanleg van speciale rodelbanen kun je ook zomers genieten van deze vette adrenaline kick!

cc

Rodelen in de zomer

Ben jij op vakantie in de bergen en ben je opzoek naar een echte adrenaline kick? Dan wil ik je echt aanraden om te gaan rodelen! En schrik niet, daar is geen sneeuw voor nodig, want dat doe je gewoon op een speciaal daarvoor aangelegde rodelbaan. Lekker in je korte broek en t-shirt de berg af sjezen in het zonnetje. Vooral in Zwitserland en Oostenrijk vind je veel van dit soort banen die voor zowel jong als oud uitermate geschikt zijn voor een middagje plezier. De rodelbaan heeft iets weg van een bobsleebaan, maar dan veel smaller. De sleetjes hebben iets weg van een traditionele slee en zijn uitgerust met een handrem, zodat je ook kunt remmen als je teveel vaart maakt.

2386DAF7A7BA824322A0AF4439788070

De onderstaande video is gemaakt in de Gondelbahn Kandersteg in Oeschinensee, Zwitserland. Deze heren hebben ervoor gekozen om vol gas van de berg af te knallen, maar uiteraard kun je met de rem je eigen snelheid bepalen. Om deze rodelbaan te bereiken, moet je net als bij veel andere banen eerst met de gondel omhoog. Vervolgens pak je het sleetje, neem je plaats op de baan en geniet je van de spanning en adrenaline die door jouw aderen stroomt. Als het sleetje eenmaal begint te glijden, dan kan ik je verzekeren dat er een lach op je gezicht verschijnt, die er voorlopig niet meer vanaf komt!

Tijdens de gehele rit kun je genieten van het prachtige uitzicht op de Zwitserse Alpen, met hier en daar nog wat besneeuwde toppen. En eenmaal beneden gekomen? Dan kan ik je verzekeren dat je nog een keertje naar boven gaat, om vervolgens net ‘iets harder’ naar beneden te glijden dan de vorige keer. Een ticket voor deze baan kost je 4 Zwitserse Franc en dat is omgerekend zo’n €3,50 per ritje. Klik hier voor het adres van deze gave rodelbaan.

Ook interessant: Ziplinen langs de Niagara Falls

Schermafbeelding 2016-08-03 om 10.54.29Schermafbeelding 2016-08-03 om 10.49.11
Florien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.