• Menu
  • Menu

Uit vliegtuigen springen in Mimizan

Home » Alle artikelen » Actieve Streken » Uit vliegtuigen springen in Mimizan

Je hebt vast wel eens gehoord van Mimizan. Een gezellig dorpje aan de Franse kust waar surfers de dienst uitmaken. Als je ooit wil leren surfen is het dé place to be. Maar wat de meeste mensen niet weten is dat je er naast surfen ook een hele andere sport kunt leren: skydiven.

Op iets meer van een uurtje rijden vanaf Bordeaux vind je het strand van Mimizan Plage. Op een zonnige dag net zo gezellig druk als de Nederlandse stranden, maar dan mét surfers in het water. De golven zijn er perfect om op te leren surfen, vandaar ook dat vele surfcamps in de omgeving zijn neergestreken. ’s Avonds is Mimizan Plage een klein Lloret de Mar, dus ook de vakantiegangers die van een feestje houden zijn daar op hun plek. Afgelopen week was ik voor het vierde jaar op rij in Mimizan, maar niet om te surfen.

mimizan parachute

Als je vanuit Mimizan Plage een kwartiertje naar zuidoosten rijd vind je de plek waar ik een groot deel van m’n vakantie doorbreng: het Aérodrome de Mimizan oftewel het vliegveld van Mimizan. De ‘normale’ vakantieganger heeft geen idee van het bestaan ervan, maar toch komt er elk jaar een aardige groep mensen naar het minivliegveldje met een goede reden. Die reden is de Hot Summer Boogie, die georganiseerd wordt door opleidingsinstituut Airboss en de evenementspecialisten van ToraTora.

OOK INTERESSANT: Skydiver springt uit vliegtuig en overleeft

Hot Summer Boogie

Voor het derde jaar op rij werd het evenement dit jaar georganiseerd en het was weer genieten! Wat een weekje Hot Summer Boogie inhoudt? Elke dag uit vliegtuigen vallen met coaches, een beetje surfen (voor wie wil) en dansjes doen op de beste feestjes (verplicht). Toegegeven, een vakantie als deze is niet voor iedereen weggelegd, maar wat mij betreft is het de mooiste vakantie die er is. Een impressie van de boogie vind je hieronder.

Opleiding tot skydiver

Zoals je begrijpt is deze week bedoeld voor skydivers die een opleiding hebben genoten. Heb jij ook de ambitie om zelf uit vliegtuigen te springen? Ook dan is Mimizan the place to be. Via Airboss kun je daar (in het Nederlands) je opleiding tot skydiver volgen. In een weekje leer je de basis van de sport en na een paar opleidingssprongen ben je ready to go. Natuurlijk kun je de opleiding in Nederland doen, maar voor het vakantiegevoel is een opleidingsplaats als Mimizan veel beter.

Tandenspringen in Mimizan

Wil je geen opleiding doen, maar wel het gevoel van ten aarde storten ervaren, dan is een uitstapje naar het vliegveld van Mimizan eveneens aan te raden. De ervaren tandemmasters nemen je met alle liefde mee het vliegtuig in en zorgen ervoor dat je na een vrije val van bijna een minuut weer veilig op je pootjes landt onder een parachute. Check even de website van OJB Parachutisme voor meer info. Misschien een leuk cadeau voor een jarige vriend of vriendin?

Mike

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.