• Menu
  • Menu

Wandelen in Zell-Gerlos: de mannen en vrouwentour

Home » Alle artikelen » Actieve Streken » Wandelen in Zell-Gerlos: de mannen en vrouwentour

De Zillertaler Alpen vormen een heerlijke bestemming voor bergliefhebbers. Wie naar Gerlos of Zell am Ziller gaat tijdens de zomermaanden, wil niets liever dan actief bezig zijn in het prachtige, groene landschap. Ieder jaar vinden in deze omgeving de Mannentour en de Stoere Meiden Tour plaats. Je legt dan met een groep mannen of vrouwen een bijzondere route door de omgeving van Zell en Gerlos af. Dat wil je echt een keer meemaken.

Heb jij altijd al eens een leuke, uitdagende meerdaagse route af willen leggen in de Oostenrijkse Alpen? Ben je de andere sekse even zat? Ga dan mee met de Mannentour of Stoere Meiden Tour!

Voor de mannen: de Mannentour

Ga je wandelen in Zell-Gerlos, dan kom je helemaal tot rust. Je leert tegelijkertijd de natuur kennen, laat het lichaam hard werken, verlegt je grenzen en komt door de inspanning op de mooiste plekken. De pittige wandelingen en hikes zijn de energie dan ook zeker waard. Deze zomer kun je jezelf weer lekker uitdagen en laten inspireren door de indrukwekkende omgeving. In vier dagen worden meer dan 3.300 hoogtemeters bewandeld. Je dient dan ook fit en geoefend te zijn voor deze tour. Het wandelpakket is te boeken van 16 juni tot 20 september.

Dag 1: watervallen

De tocht begint aan de zuidelijke kant van Krimml. Je wandelt eerst over een gemarkeerd wandelpad en komt langs de watervallen van Krimml. Dit zijn één van de bijzonderste watervallen in Centraal-Europa. Je vervolgt de route richting het noorden en klimt naar boven, maar volgt ook een aantal paden naar beneden. Tussendoor kom je langs meren, dalen, oevers en haarspeldbochten. De eerste overnachting vindt plaats in een authentieke berghut aan de voet van de Reichenspitzgruppe. Deze hut is gelegen op 2.329 meter hoogte.

Dag 2: Gerlos

Na een goede nachtrust in de idyllische berghut is het tijd om weer op pad te gaan. Je begint de dag met een lichte afdaling. Vervolgens wandel je over gletsjerbeken, graspaden, groene hellingen en velden. Hier doe je ongeveer twee uur over. Het pad leidt naar een rotsband en brengt je uiteindelijk steil naar beneden naar een rotskop. Hier staat een bijzonder uitzicht op de Schönachkees met de Zillerkopf te wachten. De route vervolgt zich naar het bergrestaurant Lackenalm. Niet veel later bereik je het bekende bergdorp Gerlos, waar overnacht gaat worden.

Dag 3: Brandberger Kolm

Dag drie begint met een rustige, ontspannen wandeling langs de Gerlosbach, het Gmünder stuwmeer en naar Gasthof Kühle Rast. Hierna volgt een tocht over onverharde paden met beklimmingen en afdalingen door het Schwarzachtal. Het hoogtepunt van deze dag is een wandeling naar de Brandberger Kolm. Dit is een 2.700 meter hoge piek. De overnachting vindt plaats in het Kolmhaus op 1.845 meter hoogte.

Dag 4: Zell am Ziller

De laatste dag van de Mannentour staat in het teken van sport, maar ook een beetje cultuur en ontspanning. De route leidt je vanaf het Kolmhaus via het bovenste pad door mooie bossen naar de Labergalm en verder naar de Kotahorn-Alm. Uiteindelijk kom je aan bij een kaasmakerij. Later die dag passeer je nog de Maria-Rast-Kapelle. De Mannentour eindigt in Zell am Ziller. Binnen vier dagen heb je dan ruim 3.300 hoogtemeters in de benen zitten.

Meer informatie? Lees hier alles over de Mannentour.

Voor de vrouwen: de Stoere Meiden Tour

Van 16 tot 30 september is het voor de sportieve vrouwen mogelijk om mee te gaan met de Stoere Meiden Tour. Ben je lichamelijk fit en heb je al ervaring met wandelen in de bergen? De route is gelijkwaardig aan de Mannentour. Vier dagen staan in het teken van plezier, sport, avontuur, ontspanning en natuur. Je komt helemaal tot jezelf en haalt het beste naar boven tijdens het wandelpakket.

Dag 1: rust en ontspanning

Voordat je begint aan een intensieve tocht door de indrukwekkende omgeving van de  Zillertaler Alpen en het nationale park Hohe Tauern, is het tijd om helemaal te ontspannen. In het wellnesshotel in Gerlos geniet je van de spa om zo je lichaam en geest tot kracht te laten komen. De dag eindigt met een uitgebreid diner en een goede nachtrust.

Dag 2: de Reichenspitzgruppe

De tweede dag steekt wat sportiever in elkaar. Na een ontbijt in het gezellige bergdorp wandel je vanaf de Isskogelbahn richting het oosten. De route loopt door het bos en leidt je naar de dam van het Durlassboden Stuwmeer. Je vervolgt de tocht langs groene weiden en beekjes om het Alpengasthof Finkau te bereiken. Bij de Trisslalm krijg je een welverdiend tussendoortje. Eenmaal uitgerust begin je aan een ruim twee uur lange wandeling. De route bevat een steile klim die je langs een waterval leidt, gevolgd door een prachtig uitzicht op de Reichenspitzgruppe met zijn gletsjers. Je sluit de dag af bij de Wilderlossee, dat aan de voet van de Reichenspitzgruppe ligt. In de Zittauer Hütte geniet je van verfrissing op 2.329 meter hoogte.

Dag 3: authentieke berghut

Goed uitgerust? Vanaf de berghut volg je een pad naar de bovenste Gerlossee. De route leidt je vervolgens naar de Rosskarscharte. Je wandelt door een prachtige omgeving en maakt een steile klim over rotsachtig landschap. Deze klim is het zeker waard, want je wordt beloond met een uitzicht op de Reichenspitze en de Gerlossee. Na de klim volgt een afdaling door de Rosskar die eindigt bij een kruispunt. Vanaf hier wandel je nog een deel naar de Richterhütte om even te pauzeren. De route  hierna leidt je naar de overnachtingsplaats. Het Krimmler Tauernhaus is een authentieke berghut met een ouderwetse charme. Dat kan ook haast niet anders, aangezien de hut al 400 jaar oud is.

Dag 4: Krimml

Na een bijzondere overnachting in het Krimmler Tauernhaus begint de dag met een stevig ontbijt. Eenmaal klaar voor de laatste dag wandel je richting de watervallen van Krimmler. Ook kom je langs het Krimmler Achental, een natuurlijk juweeltje in nationaal park Hohe Tauern. De dag staat in het teken van bergweiden, watervallen en een rivier. De Stoere Meiden Tour eindigt in het bergdorp Krimml.

Meer informatie? Lees hier alles over de Stoere Meiden Tour.

Wandelen en nog veel meer

Je hoeft niet per se deel te nemen aan deze twee mooie wandelpakketten om de indrukwekkende omgeving in Zell-Gerlos te verkennen. Ga zelf op pad en ga wandelen in Zell-Gerlos. Lees meer in het onderstaande bericht.

Eindeloze wandelmogelijkheden en nog veel meer in Zell-Gerlos

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.