• Menu
  • Menu

Zillertal Arena is een paradijs voor fietsers

Home » Alle artikelen » Actieve Streken » Zillertal Arena is een paradijs voor fietsers

Een indrukwekkende natuur op een spectaculaire of juist heel ontspannen manier verkennen is voor velen een avontuur. Van fietsen door diepe bossen en singletrails tot routes volgen over vlakke landschappen. Zillertal Arena is een paradijs voor fietsers. 

Indrukwekkende natuurbelevenissen, dagenlang inspanning, leuke verrassingen en veel fietskilometers afleggen, dat is wat je te wachten staat tijdens een fietsvakantie in de Zillertal Arena. Of je nu met de mountainbike op pad gaat of met een elektrische fiets, iedere fietser komt hier zonder moeite aan zijn trekken.

Ruim 300 kilometer fietsplezier in de Zillertal Arena

De ruim 300 kilometer aan fietsroutes loopt door Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml/Hochkrimml. Deze regio’s verbinden het Zillertal met Pinzgau in Salzburg.

Schermafbeelding 2017-04-13 om 14.22.40
www.zillertalarena.nl

Zell-Gerlos is dé fietsarena

Een bijzonder fietsavontuur beleef je in Gerlos. Natuurlijke paden die beschikbaar zijn voor twee wielen leiden je door de natuur. Van vlakke, groene velden en stromende riviertjes tot diepgroene bossen, smalle paden en rotsachtige landschappen, ieder pad zorgt weer voor een nieuwe verassing. De natuur op een sportieve manier verkennen, dat valt onder de interesse van menig vakantieganger. Het is namelijk een combinatie van fysiek actief zijn en mentaal tot rust komen.

Geniet van de bossen, de bergen en de kleurrijke natuur. Alles heeft een aparte schoonheid, maar vormt samen één geheel van spektakel. Hoe je fietsroutes in Zell-Gerlos en eigenlijk heel Zillertal Arena het best omschrijven kan? Passievol, uitdagend, maar tegelijkertijd juist rustgevend en niet te vergeten schitterend. De diversiteit zorgt ervoor dat ieders verlangen in zowel sport als natuur vervuld wordt.

Wie geïnteresseerd is in een hiking route op de fiets, kan de gondel naar boven nemen en vervolgens het dal tegemoet fietsen of mountainbiken. Vanaf 1.800 meter ga je al trappend op de pedalen meters naar beneden. Beginnend of juist heel gevorderd, het maakt niet uit. De kilometers lange fietspaden zijn verdeeld in verschillende niveaus.

Schermafbeelding 2017-04-12 om 16.18.50
www.zillertalarena.nl

Wald-Königsleiten denkt aan het milieu en de comfort in de bergen

De natuur is mooi, maar moet ook mooi blijven en voor iedereen aantrekkelijk zijn om te verkennen, zelfs wanneer je minder actief door de bergen wilt bewegen. Hier heeft Wald-Königsleiten rekening mee gehouden.

Wald-Königsleiten heeft als doel het verbeteren van de mobiliteit van vakantiegangers en de bergen op een milieuvriendelijke, comfortabele manier laten verkennen. CO2-neutrale vervoersmiddelen worden aangeboden, E-bikes en BMW i3 auto’s worden ter beschikking gesteld aan de gasten. Zo kun je gemakkelijk de bergen verkennen. Wanneer de accu leeg is, kan deze opgeladen worden bij één van de vele oplaadstations.

Normaal mountainbiken of fietsen kan natuurlijk ook. Geniet van de natuurlijke schoonheid van Nationaal Park Hohe Tauern en fiets langs het karakteristieke plaatsje Wald. Hier kun je even uitrusten om vervolgens de intensieve fietsdag te vervolgen. Al met al, ook in Wald-Königsleiten kan men urenlang, al dan niet dagenlang, fietsplezier beleven.

Schermafbeelding 2017-04-12 om 16.19.07
www.zillertalarena.nl

Singletrails zorgen voor downhill-plezier en eindeloos veel avontuur

Ben je op zoek naar avontuur, spannende routes en veel afwisseling? In de Zillertal Arena vind je veel kilometers aan singletrails die je dit kunnen bieden. Kies voor de ‘Wiesenalm’ waar fietsers en mountainbikers goed uit de voeten kunnen. Deze singletrail biedt namelijk plezier op het hoogste niveau. Daal de berg rustig en zonder al te veel risico af laat juist je techniek het werk doen en zoek de uitdagingen in deze route op. De korte bochten, hobbels en andere zwaardere elementen laten de wensen van gevorderde tweewielers hier in vervulling komen.

De Isskogel Single Trail Center is alleen weggelegd voor de echte waaghalzen die al heel wat ervaring hebben. Grote golven, sprongen, een steil terrein en machtige, krappe bochten vind je tijdens het afleggen van deze zware route. Je ervaring en kennis van techniek komen hier dus goed van pas.

Tirol Mountain Bike Safari: door de Alpen op twee wielen

Het hart van de Alpen op twee wielen verkennen, het klinkt als een aantrekkelijke activiteit en dat is het ook. Leuke fietsroutes met verschillende elementen en natuurlijke fietspaden zorgen ervoor dat je in de Zillertal Arena niet snel verveeld zal raken. De 22 kabelbanen brengen je op de mooiste plekken in de Alpen.

In Tirol worden de verwachtingen van veel bergfietsers snel overtroffen. Komt dat door het panoramische uitzicht dat je telkens laat verrassen of door de diepe bossen, twinkelende bergmeertjes, ruige dalen en de prachtige kleuren van de lente? De omgeving laat iedere keer weer een andere kant van zichzelf zien. Al je zintuigen worden op scherp gezet en hierdoor beleef je een bijzondere, onvergetelijke bergervaring.

Schermafbeelding 2017-04-12 om 16.25.17
www.zillertalarena.nl

Gerlospas

Er bestaan twee paswegen in Gerlos, namelijk een oude en een nieuwe. De ‘oude’ Gerlospas vormde een belangrijke rol als strategische overgang tussen Tirol en Salzburg tijdens de Tiroolse vrijheidsstrijd in 1809. In de jaren ’60 werd de Gerlosstraße erbij aangelegd en hierdoor kwam er een verbinding tussen het Gerlostal en de beroemde Krimmler Wasserfälle. De nieuwe, 1.500 meter hoge Gerlospas is de verbinding van het Zillertal naar Pass Thurn, Zell am See en de Felbertauern.

De nieuwe Gerlospas is toegankelijk voor fietsers, motorrijders en bestuurders van personenauto’s. Het is een uitstekende trainingsplek voor de getrainde fietser. Geniet van een fijne omgeving terwijl je bocht na bocht bergopwaarts of juist naar beneden gaat. De oude Gerlospas is in minder goede conditie en het is dan ook aan te raden om deze alleen op te gaan wanneer het weer heel goed is. De nieuwe bergpas kan met gondelpas of in de winter een skipas gratis betreed worden. Wanneer men deze niet heeft, moet er tol betaald worden.

Meer dan 300 kilometer aan fietspaden verdeeld in niveaus

De Zillertal Arena is ontzettend groot en divers. Iemand die al heel wat fietskilometers in de benen heeft zitten, is natuurlijk geïnteresseerd in andere routes dan iemand die de sport nog onder de knie probeert te krijgen. Daarom is het fijn dat de routes verdeeld zijn in niveaus.

De blauwe routes worden gezien als rustig en het minst steil. De gevaarlijke plaatsen worden duidelijk aangegeven en de paden bevatten niet heel veel korte bochten en hobbels. Het is overzichtelijk en heel geschikt voor een familievakantie.

De rode route vereist ervaring en is zwaarder. Om deze routes af te leggen, heb je goede mountainbike-uitrusting en kennis van techniek nodig. De paden bevatten onoverzichtelijke gedeeltes, veel bochten, stijgingen en steile afdalingen. Ook kom je hier meer verkeer tegen, waaronder voertuigen waar je voor moet uit kunnen wijken.

De zwarte route is niet voor iedereen weggelegd, in tegendeel zelfs. De route bestaat namelijk uit hele steile stukken, lastige paden, veel hobbels en tal van onoverzichtelijke gedeeltes. Het is zwaarder en er is inzicht voor nodig. Daarom zijn de zwarte routes alleen weggelegd voor de ervaren fietsers of mountainbikers.

Een aantal singletrails zijn ook alleen weggelegd voor de gevorderden. Regelmatig kom je lastige obstakels tegen. Je bevindt je in een steil, smal terrein waar je de volledige concentratie voor nodig hebt.

Wat kun je verwachten in de Zillertal Arena?

Zillertal Arena en vervelen gaan niet samen. Je wordt hier telkens opnieuw uitgenodigd en uitgedaagd om de natuur op een sportieve manier te verkennen. De ruim 300 fietskilometers geven veel mogelijkheden voor een geslaagde sportvakantie. Maar wat heeft het gebied nu precies? Fietsen in de Zillertal Arena betekent 325 kilometer fietsroutes, 3 blauwe, 9 rode, 5 zwarte routes en 2 gele singletrails die alleen voor de vergevorderden weggelegd zijn. Verder biedt het natuurgebied gratis vervoer met de kabelbanen tot 1.800 meter hoogte, mogelijkheden voor verhuur van spullen, een wandelbus en een app die dient als Arena-guide.

De natuur te voet verkennen ook iets voor jou?

Een gebied kan natuurlijk op meerdere manieren verkend en ontdekt worden. De één geeft de voorkeur aan fietsen, de ander aan een autorit of wandelen. Heb jij even genoeg van snel door het landschap fietsen en wil je de natuur rustig, maar nog steeds sportief, in je opnemen? Dan is een wandelvakantie in Zillertal Arena zeker aan te raden. Andere routes, andere natuurplekken en een andere sportervaring. In eindeloze wandelmogelijkheden en nog veel meer in Zell-Gerlos lees je hier meer over.

Meer weten?

Het paradijselijke natuurgebied Zillertal Arena is simpelweg een grote verkenning waard. Ben jij benieuwd naar alle fietsmogelijkheden? Lees het hier.

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.