• Menu
  • Menu

Een sportieve vakantie in het prachtige Oberstdorf

Home » Alle artikelen » Bergstreken » Een sportieve vakantie in het prachtige Oberstdorf

Waar je aan denkt tijdens een sportieve vakantie in de bergen? Het inademen van de frisse lucht, omringd worden door natuurlijke rijkdom, talloze mogelijkheden voor sportactiviteiten en genieten van een oase van rust. Dit alles vind je in het prachtige landschap van Oberstdorf im Allgäu. 

Dit in het zuiden van Bayern gelegen natuurlandschap nodigt uit om verkend te worden. Eenzijdigheid zul je hier niet treffen, integendeel zelfs. De veelzijdige Alpenlandschappen rondom Oberstdorf laten een diepe indruk achter. Voor zowel jong als oud, alleen of met een grote groep mensen, is Oberstdorf een fijne vakantiebestemming. En niet alleen de wandel- en fietsroutes maken dit een fijne vakantiebestemming, ook een aantal unieke elementen in het gebied zijn het waard om ontdekt te worden.

Schermafbeelding 2017-04-10 om 11.49.31
Foto: www.oberstdorf.de

Een wandelvakantie in het wonderschone Oberstdorf

Duitsland staat bekend om haar vele wandelroutes en ook Oberstdorf is hierin een grote aanbieder. Sportief bezig zijn terwijl je op je gemak geniet van een schitterende omgeving. De diversiteit is enorm en de 200 kilometer aan wandelpaden is verdeeld over meerdere niveaus.

Enerzijds kun je wandelen over heuvelachtige, uitgestrekte landschappen en anderzijds loop je over steile bergpaden. In Oberstdorf im Allgäu zijn de mogelijkheden eindeloos. Trek je wandelschoenen aan en begin je sportieve reis door dit prachtige natuurgebied. Wanneer de energie je adem niet wegneemt, doet de omgeving dat wel. Van diepe dalen, ruisende bergbeekjes en twinkelende meertjes tot een heldere lucht en een uitzicht op groene landschappen, wat zoek je nog meer?

Schermafbeelding 2017-04-10 om 11.50.05
Foto: www.oberstdorf.de

De natuur- en cultuurparels in Oberstdorf

Dat je voor natuur en sport hiernaartoe kan is duidelijk, maar ook voor culturele elementen ben je in Oberstdorf en haar omgeving aan het juiste adres. Deze drie zaken vullen elkaar op een mooie manier aan.

Ga met een kabelbaan naar de Nebelhorn en bewonder een panoramisch uitzicht. Vergeet niet een blik te werpen op de Breitachklamm, de diepste en tegelijkertijd één van de mooiste rotskloven van Centraal-Europa.

Breng een bezoek aan de Schöllanger Burg kerk en de St-Jakobus kapel in Reichenbach. Deze twee bezienswaardigheden steken prachtig af tegen de ongerepte natuur op de achtergrond.

De Breitachklamm

De Breitachklamm is een uniek natuurspektakel. Dit is namelijk de diepste en één van de meest indrukwekkende canyons in Centraal Europa. Toen de gletsjers smolten, ongeveer 8.000 jaar geleden, werd de Breitachklamm gecreëerd. De rivier Breitach heeft zich door het zachte gesteente in het Allgäu gebied geslepen. De harde rotsen zijn blijven staan en hierdoor is één van de meest indrukwekkende kloven van Centraal-Europa ontstaan. Met een lengte van 2,5 kilometer en een diepte van ruim 150 meter wordt deze prachtige canyon jaarlijks door zo’n 300.000 sportieve vakantiegangers bewandeld. Voor een verfrissende ervaring kun je het beste naar de Breitachklamm. Omringd door schaduwrijke bomen loop je langs koel, stromend water. De natuur kan prachtige elementen toevoegen aan de omgeving en dit is het ultieme voorbeeld hiervan.

Breitachklamm_1200628

Meerdaagse tochten

Wil je de hele vakantie instellen op een wandelvakantie? Dat is geen enkel probleem. Verblijf voor een goede nachtrust in de berghutten die je verbinden met verschillende wandelpaden en ga de volgende ochtend weer uitgerust op pad. Vanaf hier kun je de vervolgroute weer afstemmen op je eigen interesse en niveau.

Fietsen of mountainbiken door de ruige bergen

Het veelzijdige landschap van Oberstdorf im Allgäu kan op diverse manieren worden verkend. Ook sportieve vakantiegangers die een voorkeur hebben aan fietsen of mountainbiken, kunnen hier uitstekend uit de voeten. Maak een mooie tocht door de bergen en ontdek de flora en fauna op je eigen manier.

Schermafbeelding 2017-04-07 om 15.45.18
Foto: www.oberstdorf.de

Even genoeg van alle sportieve activiteiten?

Heb je al heel wat wandel- of fietskilometers in de benen zitten en wil je even bijkomen? Lees hier meer over een ontspannen vakantie in Oberstdorf.

Foto: www.oberstdorf.de

Meer weten?

Heb jij de wandelkriebels alweer gekregen en komt de sportieve kant van jezelf weer naar boven? Lees hier meer over de mogelijkheden. Voor meer informatie over Oberstdorf kun je hier terecht.

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.