• Menu
  • Menu

24 uur gratis wijn uit een fontein in Italië

Home » Alle artikelen » Bijzonder Nieuws » 24 uur gratis wijn uit een fontein in Italië

Italië, het land van lekker eten, heerlijke wijnen, een fantastische cultuur, vriendelijke mensen en een prachtige natuur komt met iets nieuws. Wijnliefhebbers opgelet: Vanaf nu drink je de hele dag gratis wijn in Italië. Oké, niet in heel Italië, maar wel in het Italiaanse dorpje Caldari di Ortona. Sinds kort staat hier een fontein waar 24 uur per dag, 7 dagen per week, gratis wijn uit stroomt. 

Gratis wijn in een prachtige omgeving

Je vindt de fontein in het zuidelijke gedeelte van centraal Italië in de regio Abruzzen. Deze regio staat vooral bekend om haar prachtige natuur en heeft wel vier natuurparken. Daarnaast is het een regio vol grote meren, glooiende wijngaarden, hoge bergtoppen en heerlijke streekproducten. Kortom, alles wat je nodig hebt in Italië. Ondanks dat is het ook een regio die nog redelijk onontdekt is door het toerisme. Iets wat je misschien niet direct zult denken, want de Abruzzen klinken toch best wel bekend in de oren.

Officieel is de fontein gebouwd voor pelgrims, omdat de fontein op de pelgrimsroute ‘Camino de San Tommaso’ staat. Een pelgrimsroute van Rome naar Ortona die je in ongeveer 15 dagen kunt lopen. Ondanks dat is de fontein niet alleen voor de Pelgrims. Als we het dorp mogen geloven, dan is iedereen welkom. Zuiplappen en ander vervelend volk worden daarbij wel uitgesloten en zijn echt niet welkom. 24 uur per dag, 7 dagen per week kun je gratis genieten van rode wijn die uit de fontein stroomt. De fontein is gebouwd in een oud wijnvat en wordt gemaakt van de druiven uit de wijngaarden van Dora Sarchese.Een bezoek aan de fontein is al geweldig, maar je mag de wijngaarden ook zeker niet over slaan. Dora Sarchese maakt naast deze wijn namelijk nog veel meer lekkere flesjes.

Dus ben je nog op zoek voor een leuke bestemming dit najaar? Tip: Vergeet je wijnglas niet mee te nemen!

Ook leuk: Adopteer een olijfboom en geniet van de olijfolie

Adopteer een olijfboom in Italië

Florien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.