• Menu
  • Menu
Home » Alle artikelen » Bijzonder Nieuws » Als ridder in een kasteel: Italië geeft gratis kastelen en historische gebouwen weg!

Als ridder in een kasteel: Italië geeft gratis kastelen en historische gebouwen weg!

Italië is het land van de wijnen, de pizza, de kastelen en andere historische bouwwerken. Ben jij gek op prachtige bouwwerken en heb je altijd al een vakantiehuisje in dit fijne land willen hebben voor niet al te veel geld? Geloof het of niet, Italië geeft gratis kastelen en historische bouwwerken weg. Voel je als echte ridder thuis in een Italiaans kasteel of leef een zorgeloos leven in een prachtige villa!

Keuze uit 103 gratis kastelen en historische gebouwen

De keuze is enorm, evenals de woonplaats waar het om gaat. Van oude boerderijen tot kloosters en kastelen, je hebt keuze in allerlei soorten. Wat is de reden dat de Italiaanse overheid zoiets opmerkelijks aanbiedt? Er moet een addertje onder het gras liggen en dat is ook het geval. Je moet namelijk handig zijn en een goede bijdrage leveren aan het toerisme. Maar dat heeft menig Italiaans liefhebber er wel voor over, toch?

San Marino

Project Camini E Percorsi

Italië heeft het druk. Jaarlijks trekken miljoenen reizigers naar Rome, Venetië, Toscane en nog meer hotspots. De enorme hoeveelheid toerisme brengt irritatie naar boven bij de bevolking en dit uit zich in protesten. Er worden al maatregelen getroffen in de gebieden met de grootste toeristenstroom. Van een verbod op bussen tot een aantal dingen op de UNESCO- List of World Heritage in Danger zetten en natuurlijk dit nieuwe project.

Hoe word je eigenaar van je eigen paleisje in Italië?

Italië heeft veel te maken met toeristen en dat vooral op dezelfde plekken. Dit worden ook wel hotspots genoemd. De meeste toeristen gaan alleen naar de trekpleisters van het land, wat zonde is. Italië is gezegend met eindeloos veel schoonheden. Dit wil Strategic Tourist Plan graag laten zien. Het toerisme bij de hotspots moeten worden verminderd en andere parels moeten juist meer aan het licht worden gebracht. Laat de creatieve jij in je los. Kom met een idee om toeristen naar jouw kasteel of villa te trekken. Je moet het bouwwerk wel zelf even opknappen.

Een bericht gedeeld door ketti_87 (@ketti_87) op

Dit moet je doen om in aanmerking te komen

Kun je niet wachten op je eigen plekje in het prachtige Italië? Schrijf een voorstel en vertel hoe jij het toerisme door jouw aanwezigheid en met jouw plan opgang wil brengen. Heb jij het in je om een verlaten bouwwerk een nieuw leven in te blazen? Dan emigreer jij binnenkort misschien wel naar Italië. Ontwerp je eigen restaurant, museum, spa, noem maar op. Jij mag misschien wel de gelukkige eigenaar van een kasteel of ander historisch bouwwerk zijn binnenkort.

Stuur voor 26 juni een voorstel. Wanneer jij één van de succesvolle deelnemers bent, krijg je een contract van negen jaar om te laten zien wat je in huis hebt. Hierna krijg je een verlengend contract van weer negen jaar. Als je echt geslaagd bent in het uitwerken van jouw creatieve, succesvolle plan, kom je misschien in aanmerking voor een contract van 50 jaar lang.

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.