• Menu
  • Menu

Bliksem zorgt voor honderden dode rendieren in Noorwegen tegelijk

Home » Alle artikelen » Bijzonder Nieuws » Bliksem zorgt voor honderden dode rendieren in Noorwegen tegelijk

Het noodweer in Noorwegen heeft voor een nare afloop gezorgd. Een bliksemstorm heeft namelijk het leven van meer dan 300 rendieren gekost. De dieren werden geraakt door meerdere bliksemschichten. De beelden die dit hebben opgeleverd zijn dan ook bizar te noemen. 

Het incident gebeurde in het natuurgebied Hardangervidda. Dit natuurgebied is ruim 8.000 km2 groot en is de grootste hoogvlakte van Europa. Daarnaast is het ook het grootste natuurpark van Noorwegen. In deze tijd van het jaar is het normaal dat er zoveel rendieren in dit natuurgebied lopen, omdat zij zich juist nu verplaatsen. Bij noodweer zoeken de beesten elkaar altijd op en staan zij in grote groepen tegelijk bij elkaar. 

Volgens een woordvoerder uit Noorwegen is het normaal dat bij weersomstandigheden als deze zoveel dieren tegelijk overlijden. Wel is het aantal nu extreem hoog en dit maken zij bijna nooit mee. De beelden zijn bizar en laten zien wat voor gevolg het noodweer heeft gehad in het gebied. Als je een zwakke maag hebt, kijk dan de video niet.

Redactie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.