• Menu
  • Menu

Een bijzondere wereldreis: 196 landen in 18 maanden

Home » Alle artikelen » Bijzonder Nieuws » Een bijzondere wereldreis: 196 landen in 18 maanden

Dat er veel mooie plekken zijn op deze aarde is bij niemand onbekend, maar in ieder land iets moois en bijzonders vinden is toch wel een hele opgave. De wereld ontdekken en alle landen bezoeken, het klinkt als een lange reis en een grote stap om te nemen, maar voor de nu 27 jaar oude Cassandra De Pecol was dit het enige waar ze aan kon denken. In juli 2015 jaagde Cassie haar prachtige droom na. Lees hier het bijzondere verhaal achter een unieke wereldreis van iemand die gedreven werd door passie.

Cassie en haar droom

Cassandra De Pecol, ook wel bekend als Cassie, had al eens eerder een reis gemaakt op de leeftijd van 20 jaar. Twee jaar lang heeft ze toen genoten van de schoonheid van de vier continenten Azië, Afrika, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. De passie voor reizen dreef haar tot het verwerkelijken van een toch wel bijzondere en diepzinnige tienerdroom. Tijdens haar studie heeft Cassie veel geleerd over historische figuren die een verschil gemaakt hebben in de maatschappij door hun droom na te jagen. Een stempel op de wereld zetten en een voorbeeld voor de toekomst zijn. Wat Cassie als puber vooral wilde, was het moois zien in iedereen en het verbeteren van de wereld. En dit kan alleen door ieder land in de wereld een bezoek te brengen, toch?

De weg naar een succesvolle wereldreis

Op 25 jarige leeftijd wist De Pecol dat ze haar middelbare school droom moest najagen. De eerste stap die ze nam, was een gigantische wereldkaart kopen om haar route uit te stippelen. Eind juli 2015 begon haar wereldreis door 196 landen. Met een handvol sponsors en een samenwerking met het internationale Instituut van de Vrede, verbleef Cassandra twee tot vijf dagen in ieder land. Blogs werden bijgehouden, foto’s werden gedeeld op verschillende social media en de wereldreis werd gedocumenteerd.

Een bijzondere en prachtige wereld vol verassingen

Tijdens de wereldreis door de 196 landen schreef De Pecol veel over de adembenemende plekken die ze gezien heeft, maar ook over de bijzondere mensen die haar pad kruisten. Door met weinig geld op pad te gaan, raakte Cassie een paar keer in de problemen. De dagen die ze in Cuba verbleef, konden dan ook uitlopen tot een hel. Door de warmte en goedheid van een stel was hetgeen dat ze er aan over hield juist een bijzonder mooie ervaring om nooit te vergeten.

Doordat er in Cuba alleen contant geld geaccepteerd werd, had de wereldreizigster maar twintig dollar te besteden. Hoe kon ze haar taxichauffeur betalen en waar zou ze de nacht doorbrengen? De chauffeur heeft haar die avond een warme maaltijd en een plek in zijn huis aangeboden. De volgende ochtend bleek het dat de vrouw van de chauffeur haar bed had opgegeven voor Cassie. “Vreemden over de hele wereld, ze willen je laten zien hoe aardig en behulpzaam ze zijn in het verwelkomen van jou in hun land.”, aldus Cassandra De Pecol.

Een droom nagejaagd en een record erbij

De wereldreis van Cassie eindigde op 2 februari 2017. In 18 maanden en 26 dagen heeft ze alle 196 landen een bezoek gebracht. De snelste tijd voor dezelfde reis is neergezet door Graham Hughes, namelijk binnen vier jaar en 21 dagen. De Britse Guinness is alles nog aan het controleren, maar Cassandra De Pecol slaagde erin om deze reis twee keer zo snel te doen. Het is in ieder geval de eerst gedocumenteerde vrouw die alle soevereine naties bezocht heeft.

Meer zien en lezen?

Cassandra De Pecol heeft haar eigen blog, genaamd Expedition 196. Verder zijn er leuke foto’s te vinden op haar Instagram account @expedition_196 en haar Facebookpagina .

LEES OOK: Op reis met je trouwe viervoeter

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.