• Menu
  • Menu

Naar Sydney vliegen binnen 4 uur dankzij nieuw vliegtuig

Home » Alle artikelen » Bijzonder Nieuws » Naar Sydney vliegen binnen 4 uur dankzij nieuw vliegtuig

Dankzij een revolutionaire technologie is het binnenkort wellicht mogelijk om van Londen naar Sydney te vliegen in maar 4 uur. Dat betekent dat je met bijna 6.5000 km/u door de lucht knalt en je even op en neer zou kunnen voor een weekendtripje. Heel vet!

Het Engelse Reaction Engines heeft een turbine ontwikkeld die raket- en straalmotortechnologieën combineert, waardoor vliegtuigen maar liefst vijf keer sneller dan het geluid zouden kunnen vliegen. Ter vergelijking: de kruissnelheid van een Boeing 737 die je vaak voor stedentrips gebruikt ligt rond de 850 kilometer per uur. Bovendien zou een vliegtuig met de nieuwe motor 2,5 keer zo snel vliegen dan de topsnelheid van de Concorde. Gas erop dus! Het nieuwe passagiersvliegtuig heeft voorlopig de naam ‘Lapcat’ en hij zou niet alleen sneller, maar ook bijna drie keer zo hoog vliegen dan de huidige vliegtuigen.

Reaction-Engines-Sabre-Engines-London-to-Sydney-Four-Hours-Hypersonic-Jet-Revolutionary-Engine-BAE-Systems-Supersonic-Plane-591503Reaction-Engines-Sabre-Engines-London-to-Sydney-Four-Hours-Hypersonic-Jet-Revolutionary-Engine-BAE-Systems-Supersonic-Plane-591505

De European Space Agency heeft onlangs plannend aangekondigd om bijna 10 miljoen euro te investeren in de nieuwe ‘Sabre’ motor. Daarnaast heeft ook de Engelse overheid bijna 60 miljoen euro toegezegd. Met deze geldstromen is het mogelijk om theorie om te zetten in realiteit en dat is dan ook wat het bedrijf gaat doen.

De Sabre motor haalt zijn gigantische snelheid door het genereren van zijn eigen vloeibare zuurstof, wat betekent dat ze dat niet mee hoeven te nemen zoals de motoren dat nu doen. De nieuwe motor creëert vloeibare zuurstof door in een honderdste van een seconde lucht te koelen die de motor instroomt van 1,000°C naar -150°C. Dankzij dit koelingssysteem is het voor de Sabre motor mogelijk om veilig op veel hoger vermogen te werken.

Wanneer kunnen wij ons weekendtripje maken naar Australië? Dat duurt wel even. Een eerste demonstratiemodel van een vliegtuig met de motor wordt binnen enkele jaren verwacht, maar het klootjesvolk moet nog een jaar of twintig wachten op een reis met Mach 5.

Ook interessant:
– 7 redenen waarom reizen zo fijn is
Verruil je kantoor voor de Zwitserse Alpen
Wingsuiter vliegt door ring van vuur

Mike

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.