• Menu
  • Menu

Op welke vakantiebestemming vind je de zeldzaamste Pokémons?

Home » Alle artikelen » Bijzonder Nieuws » Op welke vakantiebestemming vind je de zeldzaamste Pokémons?

Het is vandaag lastig te bepalen wat hotter is, de temperatuur of de Pokémon GO rage, maar feit is dat de nieuwe app ontzettend booming is. Zelfs zo booming dat mensen flinke afstanden afleggen om een specifieke Pokémon te vangen. En aangezien het vakantie is zou het me niets verbazen dat er mensen zijn die hun vakantieplek hebben uitgezocht op basis van de lokaal te vangen Pokémon. Maar waar moet je dan zijn voor de zeldzaamste Pokémon?

Vroeger (lees: tot twee weken geleden) koos je je vakantiebestemming vanwege de ligging aan zee, de prachtige natuur of de aanwezigheid van uitgaansgelegenheden. Tijden veranderen. Dankzij Pokémon GO is er een extra vereiste aan de vakantiebestemming toegevoegd: er moeten zeldzame Pokémon te vangen zijn. Een vakantie is immers niet compleet zonder dat je dat ene beestje hebt gevangen die thuis niemand van je vrienden heeft.

Als Pokémon addict ben ik eens op zoek gegaan naar dé vakantieplek voor Pokémon GO’ers, maar dat was niet gemakkelijk. Hoewel de app al meer dan 30 miljoen keer gedownload is, is een betrouwbare kaart met de ter plekke te vangen Pokémon nog niet beschikbaar. Hoe dat komt? De ontwikkelaar van de app laat geen informatie los over waar de beesten te vangen zijn en de informatie voor alle andere kaarten wordt door gebruikers aangeleverd. Dat laatste levert nog wel eens problemen op. Want hoe leuk is het niet om op de kaart aan te geven dat er een zeldzame Pokémon is, terwijl die er niet is? Dan laat je iedereen voor Jan met de korte achternaam lopen, zoals degene in het onderstaande filmpje ook deed.

Wil je toch van de goedheid van de mens uitgaan, neem dan een kijkje op de website Pokécrew. Via deze website kan ik bijvoorbeeld zien dat je voor de legendarische Pokémon Moltres naar Perth, Australië moet. Let op: ook deze website kan nepmeldingen bevatten.

Wat vooralsnog wel waar lijkt te zijn, is dat je vier Pokémon slechts in bepaalde delen van de wereld kan vangen. Het zou hier gaan om Farfetch’d, Kangashkan, Tauros en Mr. Mime. Deze beestjes kunnen echter wel gewoon overal ter wereld uit een ei komen. Wat Mr. Mime betreft kan ik dat beamen, want die kwam bij mij uit een 10km ei.

pokemon

Mijn conclusie: zolang Nintendo en Niantic geen officiële Pokémon plattegrond naar buiten brengen is er geen reden om je vakantiebestemming te kiezen op basis van de te vangen Pokémon. De Pokémon fans die binnenkort op vakantie willen kunnen trouwens het best even bij TUI buurten, want zij willen nog wel eens ‘lures‘ aanzetten.

pokenm-730x421

***UPDATE***
Het lijkt erop een doorbraak is in het vinden van Pokémon in de buurt. De website Pokevision zegt de API van Niantic te gebruiken en zo te Pokémon in de buurt van een bepaalde plek te kunnen vinden. Van wat wij hebben gezien werkt het nog niet fantastisch vanwege de servers die er steeds uit liggen.

Mike

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.