• Menu
  • Menu

Skydiver springt uit vliegtuig zonder parachute en overleeft

Home » Alle artikelen » Bijzonder Nieuws » Skydiver springt uit vliegtuig zonder parachute en overleeft

Het zal je droom maar zijn: van meer dan 7,5 kilometer uit een vliegtuig springen zónder parachute. Het was de droom van skydiver Luke Aikins en die droom is om 2 uur vannacht onze tijd werkelijkheid geworden.

De Amerikaanse skydiver en stuntman heeft met zijn actie geschiedenis geschreven. Hij sprong met zuurstofmasker op 25.000 voet het vliegtuig uit en landde enkele momenten later veilig in een gigantisch net van 30 bij 30 meter. Zijn vrouw en vierjarig zoontje stonden beneden toe te kijken

LEES OOK: Wingsuiten onder een waterval door

De stunt werd uitgevoerd in Simi Valley, Californië en werd live uitgezonden door FOX. De stunt was geen opwelling, maar zorgvuldig uitgevoerd door de professional. Voordat hij de sprong zonder parachute waagde had Luke er al rond de 18.000 opzitten mét parachute. Hij deed onder meer stunts voor de actiefilm Ironman 3. De video van de stunt zie je hieronder.

 

In 2012 was het de Britse Gary Connery die voor het eerst ooit zonder het gebruik van een parachute veilig op aarde landde. Hij deed dat echter met een wingsuit en hij landde in een stapel boxen.

Mike

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.