• Menu
  • Menu

Vancouver wint Excellence award for Public Space

Home » Alle artikelen » Bijzonder Nieuws » Vancouver wint Excellence award for Public Space

Toen de bewoners in Vancouver bedachten dat de saaie steegjes van hun stad ook konden dienen als een artistieke plek voor kunst en warmte werd Hastings West Laneway in downtown omgetoverd. De steegjes staan tegenwoordig bekend als de ‘Pink Alley’ en hebben de ‘Excellence award for Public Space’ gewonnen tijdens de Downtown Achievement Awards. 

De steegjes een beetje kleur geven doet wonderen. Dat blijkt uit het project van de Canadese stad Vancouver. De nauwe straatjes konden wel wat kleur gebruiken. The Alley-Oop is daarom omgetoverd tot de Pink Alley.

More Awesome Now

Soms hoef je maar kleine aanpassingen te doen om grote veranderingen te creëren. Dit blijkt uit de ‘More Awesome Laneway’. De gele en roze kleuren geven een vrolijke uitstraling. Het project is opgestart nadat er meer vraag was naar openbare ruimtes.

 

Een potje basketbal in de vrolijkste stegen van Vancouver

Vancouver is een grote stad, maar het bleek dat de bevolking behoefte had aan meer openbare ruimtes. De Pink Alley is tegenwoordig dé plek om doorheen te wandelen, maar ook om een potje te basketballen. Er hangen namelijk allemaal ringen. Kom in beweging, wandel door de stegen of speel basketbal met mensen die je nog nooit eerder gesproken hebt.

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.