• Menu
  • Menu

Bezoek Zuid-Tirol met haar culturele en traditionele rijkdom

Home » Alle artikelen » Bijzondere Activiteiten » Bezoek Zuid-Tirol met haar culturele en traditionele rijkdom

Het zuiden van Tirol heeft ontzettend veel schoonheden die zeker het ontdekken waard zijn. Terwijl de ene vakantieganger op zoek is naar sportieve activiteiten, is de ander op zoek naar geschiedenis, cultuur en kunst. Een vakantie in Zuid-Tirol kan op de wensen van iedere vakantieganger worden afgestemd. Ben jij een cultuurliefhebber en hou je ervan om tradities te ontdekken? Ga dan naar Zuid-Tirol.

Zuid-Tirol is in bezit van een bijzondere combinatie tussen eeuwenoude tradities en moderne cultuur. Musea, festivals, prachtige bouwwerken en lokale, culinaire specialiteiten is wat je zult treffen wanneer je naar de Italiaanse Alpen gaat.

Bezoek architecturale schoonheden en geniet van de prachtige natuur

Zuid-Tirol biedt een niet veel voorkomende combinatie die velen al geïnspireerd heeft. Van struinen door de traditionele wijngaarden en het bezoeken van eeuwenoude kastelen of burchten tot grote festivals bezoeken en moderne cultuur ontdekken. Twee culturen kruisen hier en vullen elkaar ontzettend goed aan.

Foto: Südtirols Süden
Foto: Südtirols Süden

Culturele schatten in Termeno

Termeno heeft talloze schoonheden en één daarvan is de traditionele en culturele aanwezigheid die zo kenmerkend is voor deze plaats. Het is prachtig om te zien hoe de bevolking de geschiedenis hier ontzettend aanwezig laat zijn. Zonder enige moeite of overbodige extra’s laat Zuid-Tirol één van haar beste kanten zien.

Aan gezelligheid ontbreekt het in Termeno ook zeker niet. De optocht ‘Egetmann Umzug’ staat in het teken van carnaval, gezelligheid en geschiedenis. Om de twee jaar wordt het georganiseerd. Wanneer de nacht nadert, komt de stad tijdens dit evenement tot leven. De straten worden gevuld met versierde wagens en vrolijke mensen die historische kledij dragen. Het is één van de vele oude tradities in de Italiaanse Alpen. Met de Egetmann Umzug wordt de winter symbolisch het land uitgedreven.

Schermafbeelding 2017-04-04 om 11.58.10
Foto: Südtirols Süden

Ontdek de uniekheid van Caldaro

In Caldaro hangt een unieke sfeer. Vele kunstenaars en muzikanten delen hier regelmatig hun talent. Het podium aan het meer van Zuid-Tirol is door grote artiesten betreed. Zij zorgen voor onvergetelijke zomeravonden. Gezellige muziek gemaakt door internationale artiesten en een fijne stemming tref je drie keer per jaar in het theater aan het Caldaro meer.

Meer weten?

Wil je meer te weten komen over de culturele en traditionele kant van Zuid-Tirol? Lees het hier.

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.