• Menu
  • Menu

De bijzondere wandeltocht op Karnischer Höhenweg in Karinthië

Home » Alle artikelen » Bijzondere Activiteiten » De bijzondere wandeltocht op Karnischer Höhenweg in Karinthië

Oostenrijk is steeds populairder aan het worden als zomerbestemming. Compleet logisch, want de prachtige natuur in de Oostenrijkse regio’s hebben enorm veel te bieden en zijn de ideale plek voor een welverdiende zomervakantie. Zo ook de bekende gebieden in Karinthië, waar in de zomer vele verschillende activiteiten mogelijk zijn. Ben je een wandelliefhebber? Het wandelen van de Karnischer Höhenweg is met een afstand van 155 km een echte aanrader. 

De Karnischer Höhenweg is een wandelroute die bij menig wandelaar op de bucket list staat. Het 150 kilometer lange stuk loopt tussen de grens van Oostenrijk en Italië en wordt meestal verdeeld in 8 tot 11 etappes. De wandeltocht start bij Sillian in Oost-Tirol en leidt naar Arnoldstein in Karinthië. Tijdens deze uitdagende tocht kun je bij 11 berghutten overnachten en helemaal ondergedompeld worden in de Oostenrijkse gewoontes en tradities. 

Overblijfselen Eerste Wereld Oorlog
Tijdens het wandelen van de Karnischer Höhenwege zie je veel overblijfselen van de Eerste Wereld Oorlog. Denk hierbij aan loopgraven en bunkers die vanaf de route prachtig aanschouwd kunnen worden. Er is tijdens de Eerste Wereld Oorlog flink gevochten tussen de grens van Italië en Oostenrijk. Een punt waarbij dit goed naar voren komt is het soldatenkerkhof bij de Hochgräntenjoch die je van een afstand al ziet liggen. 

Een winters tintje in de zomer
Tijdens het wandelen van de Karnischer Höhenwege in de zomer kan je zomaar verrast worden door wat winters wit. Vanwege de hoge ligging van de route moet je niet gek opkijken als je bepaalde stukken van de route over ijs of sneeuwvlaktes moet lopen. De kans op deze ‘winterse’ omstandigheden zijn het grootste in april, mei en juni. Sowieso is het aan te raden om te kijken naar de weersomstandigheden als je de tocht gaat lopen, want met mist en slecht weer is de tocht niet ideaal.

KAERNTEN_GERDL

De etappes
De tocht wordt over het algemeen afgelegd in 8 tot 11 dagen. De etappes die dan overbrugd worden zijn:

  1. Van Sexten in Oostenrijk naar de Sillianer Hütte op 2.447 meter (4 uur lopen)
  2. Van Sillianer Hütte naar de Obstansersee-Hütte op 2.304 meter (5 uur lopen)
  3. Van Obstansersee-Hütte naar Porzehütte op 1.942 meter (7 uur lopen)
  4. Van Porzehütte naar Hochweißsteinhaus op 1.868 meter (9 uur lopen)
  5. Van Hochweißsteinhaus naar Wolayer-See-Hütte op 1.959 meter (6 uur lopen)
  6. Van Wolayer-See-Hütte naar Unteren Valentinalm op 1.220 meter (2 uur lopen)
  7. Van Unteren Valentinalm naar Zollnerseehütte op 1.720 meter (8 uur lopen)
  8. Van de Zollneerseehütte naar Nassfeld (in 8 uur lopen)

Om deze wandeling te kunnen doen is het aan te raden om getraind op pad te gaan. Zoals je van het eerder beschreven etappeschema kunt aflezen is het sommige dagen flink doorlopen om bij de eindbestemming aan te komen. Om je een beeld te geven van de tocht, zie hieronder de prachtige uitzichtpunten en natuur dat je tegenkomt tijdens de wandeling.

1159 bijzondere wandeltocht op Karnischer Höhenweg in Karinthiëbijzondere wandeltocht op Karnischer Höhenweg in Karinthië Karnischen Höhenweg - Wolayersee - © Kärnten Werbung, Franz Gerdl621 bijzondere wandeltocht op Karnischer Höhenweg in Karinthië624 bijzondere wandeltocht op Karnischer Höhenweg in Karinthië1158 bijzondere wandeltocht op Karnischer Höhenweg in Karinthiëbijzondere wandeltocht op Karnischer Höhenweg in Karinthië d

En… wat denk je? Iets voor jou? Wil je meer informatie over deze bijzondere regio in Karinthië? Bezoek dan de website van Karinthië en laat je informeren over de mogelijkheden!

Ook een hele mooie Oostenrijkse bestemming:

Het juweeltje van Karinthië: Nockberge

Frank

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.