• Menu
  • Menu

Fietsen op Texel

Home » Alle artikelen » Bijzondere Activiteiten » Fietsen op Texel

Fietsen is één van de populairste activiteiten op Texel. En dat snappen wij heel goed! Den Burg en De Koog zijn ideale uitvalbases om het eiland te verkennen. Op de fiets kom je op plekken waar je met de auto niet komt, in je eigen tempo. En vanaf de fiets zie je ook veel meer dan vanuit de auto!

Een fiets huren op Texel of toch zelf meenemen?

Wie naar Nederlands grootste Waddeneiland afreist heeft twee opties: zelf je fietsen meenemen of een fiets huren op Texel. Het voordeel van zelf meenemen is dat je op je eigen vertrouwde fiets rondfietst. Daarbij scheelt het in de huurkosten. Het nadeel is dat je je fietsen mee moet nemen achterop de auto of in de trein en erop moet letten.

Ga je een fiets huren op Texel heb je hier geen omkijken naar. Huurfietsen zijn goed onderhouden en worden geregeld vernieuwd voor nieuwe fietsen. Ga je een fiets huren op Texel, dan ben je verzekerd van een soepel lopende fiets. Krijg je pech onderweg? Dan ruilt de verhuurder zonder problemen de fiets om voor een nieuwe, zodat je direct weer verder kunt! Veel verhuurbedrijven bieden de mogelijkheid om online één of meerdere fietsen te reserveren en af te rekenen. Wanneer je op het eiland arriveert staan de fietsen voor je klaar. Opstappen en wegfietsen dus!

Wil je echt relaxt fietsen? Dan is een elektrische fiets huren op Texel een goed idee! Hiermee fiets je altijd met ‘een duwtje in de rug’. En dat is met tegenwind altijd een fijn idee. Ga je een elektrische fiets huren op Texel, dan krijg je een gratis acculader mee. Hiermee kan je ’s avonds de accu opladen, zodat je de volgende dag weer met een volle accu verder kunt.

De leukste fietsroutes op Texel

Als je gaat fietsen op Texel dan zijn er ontzettend veel leuke fietsroutes te vinden. Het gemakkelijkste is om de fietsknooppunten routes te fietsen, dan zie je praktisch het hele eiland. Onderweg tref je op de grote kruispunten de bekende ANWB-paddenstoelen, waar de fietsroutes mee aangegeven worden.

Bij de fietsverhuur op Texel ontvang je een plattegrond met fietsroutes die de moeite waard zijn om te fietsen. De leukste route loopt via de oostkant van het eiland. Je fietst dan via de Waddendijk naar het noorden, richting de vuurtoren in De Cocksdorp. Onderweg heb je een schitterend uitzicht op de Waddenzee, het grootste natuurgebied in Nederland. De Waddenzee staat sinds 2009 op de Unesco Werelderfgoedlijst. Met laag water heb je een grote kans op het zien van zeehonden, die op droogvallende zandbanken uitrusten. Een verrekijker mag je daarom zeker niet vergeten.

Daarnaast is het Waalenburgerdijkje tussen Den Burg en De Koog een echte must-see als je gaat fietsen op Texel. Dit is één van de mooiste landweggetjes die het eiland kent. En natuurlijk mag je de route naar de duinen niet vergeten!

Frank