• Menu
  • Menu

De Thrill Walk, een wandeling vol adrenaline

Home » Alle artikelen » Bijzondere Activiteiten » De Thrill Walk, een wandeling vol adrenaline

Geen enkel ander berggebied is meer geschikt voor uitdagende wandelingen dan de Alpen. Hoge bergen, steile kliffen en een adembenemende natuur zorgen voor veel vermaak bij avonturiers. Hoewel sommige routes voor een extreme spanning zorgen, is er één in het bijzonder waar je verzekerd bent van een enerverende en bloedstollende ervaring. In de schitterende natuur van de Zwitserse Alpen bevindt zich het spannendste voetpad met een wel hele bijpassende naam, de Thrill Walk. Ben je op zoek naar een plek die je hart letterlijk sneller laat kloppen, wacht dan niet langer en bewandel het voetpad waar adrenaline de toon voert.  

Waar bestaat de Thrill Walk uit?

De Thrill Walk is een ontzettend populair wandelpad en dat komt door de spannende delen in de route. Hoewel het schitterende uitzicht al genoeg redenen geeft om de Thrill Walk te bewandelen, zijn er nog veel meer aanleidingen om dit te doen. Het unieke gedeelte waar wandelaars kunnen lopen over glas langs een berg is hier een goed voorbeeld van. Op dit tweehonderd meter lange gedeelte worden zelfs de grootste avonturiers toch wel een beetje zenuwachtig, wanneer ze onder hun voeten de diepe afgrond zien. En wanneer je denkt alleen te gaan wandelen, heb je het aan het verkeerde eind, want behalve lopen moet er tevens gekropen en geklommen worden.

Op het ene moment is het belangrijk om je klein te houden en door een tunnel te kruipen, terwijl evenwicht op een ander moment van groot belang is. Wandelen langs een berg, kruipen door een tunnel of over een net, balanceren op een touw en ook nog aandacht besteden aan een schitterende natuur. Het kost heel wat inspanning en is veel, maar meer dan de moeite waard.

De Thrill Walk en James Bond

Doordat adrenaline, actie en spanning de hoofdzaken zijn bij deze wandeling, verbaast het waarschijnlijk weinig mensen dat dit het ultieme decor was voor een James Bond film. Het spectaculaire uitzicht, de unieke delen van het voetpad en de huiveringwekkende bestemming gaven genoeg redenen om het huidige restaurant bovenop de berg als hoofdkwartier van Blofeld, een vijand van James Bond in de zesde film On Her Majesty’s Secret Service, te gebruiken. Tot op heden is er een museum en een kleine bioscoop te bezoeken die het thema van de film hebben. Voor de echte James Bond fans is het dus de ideale mogelijkheid om in zijn voetstappen te treden.

Handig om te weten:

Deze spectaculaire wandeltocht begint vanaf bijna 3.000 meter hoogte op een bergtop in Zwitser Berner Oberland, de Schilthorn. Hoewel de Thrill Walk gratis is, kost het wel geld om naar boven te kunnen. Met de gondel ga je vanaf het plaatsje Mürren of Stechelberg naar de berg toe om daar vervolgens het avontuur aan te gaan. Een kaartje voor de gondel kost ongeveer 35 euro en is het geld zeker waard.

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.