• Menu
  • Menu

Highline Meeting: een festival bóven de Italiaanse Alpen!

Home » Alle artikelen » Bijzondere Evenementen » Highline Meeting: een festival bóven de Italiaanse Alpen!

Iedereen is vast wel eens naar een festival geweest, maar ben je ook wel eens naar een festival geweest waar je niet gewoon op de grond staat, maar waar je in de lucht hangt? Het gebeurt allemaal 2 tot 8 september 2016 op het Highline Meeting festival in de Italiaanse Dolomieten.

Het festival ter promotie van het highlinen (lees: op grote hoogte over een touw lopen) is een van de bijzonderste festivals ter wereld. Bij dit festival hangen er boven de Dolomieten allemaal hangmatten waar in kan worden gezeten of in kan worden gelegen, in je eentje of met meerdere mensen. Naast deze hangmatten waar in gerelaxt kan worden, is er nog veel meer te doen op dit festival. Net zoals op alle andere festivals heb je hier ook gewoon barretjes waar je een lekker drankje kunt halen en eettentjes waar je gezellig een hapje kunt eten. Ook zijn er tijdens het festival jamsessies, yoga-workshops en zelfs paragliding vluchten die je kunt bijwonen. Voor mensen die graag actief bezig zijn, zijn er dus ook genoeg dingen te doen.

highlinehighline

Het festival is ontstaan in 2012 en is opgericht door twee bevriende highliners, Alessandro d’Emilia en Armin Holzer. Zij wilden graag mensen van over de hele wereld naar de Monte Piana laten komen om kennis te laten maken met de sport. Het festival is zeker niet alleen bedoeld hangmatliefhebbers, maar ook voor professionele sporters, highliners.

highlinehighline

Aan de omgeving zit overigens een historisch tintje. Vanuit je hangmat naar beneden kijkend zie je de 7 km lange loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog. De regio is een openluchtmuseum om de 18.000 soldaten te herdenken die daar hun laatste adem hebben uitgeblazen.

Meer info over de Highline Meeting vind je hier. Als je toch in de buurt bent is het heel tof om eens een kijkje te nemen.

Daphne

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.