• Menu
  • Menu

In februari naar de chocoladehemel met Brussels chocoladefestijn

Home » Alle artikelen » Bijzondere Evenementen » In februari naar de chocoladehemel met Brussels chocoladefestijn

Soms kom je van die evenementen tegen waar je gewoon naar toe moét gaan. Le Salon du Chocolat in Brussel is één van die evenementen. Chocolade, chocolade en nog eens chocolade. De droom van iedere vrouw, maar ook de guilty pleasure van menig man. Chocolade op je huid, in je mond en overal waar je maar kijken kunt. Kun jij geen genoeg krijgen van chocolade? Boek dan snel je tickets.

Le Salon du Chocolat

Staat chocolade bovenaan jouw lijstje guilty pleasures? Dan is Le Salon de Chocolat in Brussel het ideale evenement voor jou. Overal waar je kunt kijken kom je dit hemelse goedje tegen in allerlei vormen, soorten, smaken en maten. Leer meer over het maken van chocolade tijdens de workshops en kookdemonstraties, of bekijk de indrukwekkende tentoonstellingen. Proef de heerlijkste chocoladesoorten en allerlei unieke smaakcombinaties. Tijdens het evenement laten meer dan 130 deelnemers hun kunsten zien. Van chefs, tot patissiers, banketbakkers, ontwerpers en cacao-experts.

Heb je even genoeg chocolade gegeten? Breng dan een bezoek aan de unieke modeshow. Jurken gemaakt van chocolade in samenwerking met bekende ontwerpers en chocolatiers. Allemaal speciaal ontworpen voor het evenement. Kom vervolgens tot rust in de speciale beautysalon BeChocolate en laat je verwennen met cosmetische producten op basis van chocolade.

© Svend Andersen
© Svend Andersen

Het evenement is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor de kinderen. Er is een speciaal Chocoland ontwikkeld, waar de kids van alles leren over het maken van bonbons en andere chocoladeproducten. Wedden dat je ze terugkrijgt met bruine mondhoeken en handjes!

Het evenement vindt plaats van 10 tot en met 12 februari. Tickets koop je al vanaf €8,50. Klik hier voor meer informatie en het boeken van de tickets.

België het land van de chocolade

Denk je aan België, dan denk je al snel aan wafels, Vlaamse frieten, de zachte G én chocolade. Na Zwitserland, met een gemiddelde van 9,4 kilo chocolade per persoon per jaar, kunnen de Belgen er met 8,4 kilo ook wat van. Men heeft hier met name de voorkeur voor stevige chocolade, verrijkt met boter en room. In België huizen ‘s werelds beste chocolatiers en dat proef je. Chocolade in allerlei soorten en maten, met de lekkerste smaken. Experimenteren met bijzondere smaken of gewoon traditioneel. De Belgische chocolade is één van de lekkerste die er bestaat.

Over de chocolade

Chocolade is een product met een rijke geschiedenis. Het verhaal gaat dat de eerste cacaoboom werd gekweekt door de Olmeken tussen 1500 en 400 jaar voor Christus. Destijds nog cacau genoemd. Zij gaven de geheimen van de bijzondere krachten van dit product door aan de volkeren die daarna volgden. Zo hadden de Maya’s bijvoorbeeld de god van de cacao en handelaars, Chua. Cacao was een belangrijk onderdeel in de cultuur van de Maya’s en werd onder andere gebruikt voor offers, als ingrediënt en als munteenheid. Vervolgens waren het de Azteken die geloofden dat je via de chocolade kon praten met de goden. Ook zij verbonden een god aan de cacao, namelijk Xochiquetzal, de godin van de vruchtbaarheid.

De Europeanen maakten pas kennis met het bruine goud rond het jaar 1500, tijdens de vierde reis van Columbus. Pas enkele tientallen jaren later, in de tijd van Karel de Vijfde, begonnen de Spanjaarden met het drinken van vloeibare chocolade. Niet veel later hadden zij een monopolie op de cacaohandel en verscheen in 1680 het woord chocolade voor het eerst in de woordenboeken. De eerste eetbare chocolade werd gemaakt in 1674 in Londen. Eerst was het vooral een luxeproduct, maar enkele eeuwen later ook beschikbaar voor het ‘normale volk’.

Er zijn drie verschillende soorten cacaobonen, namelijk de Criollo, de Forastero en de Trinitario. Geproduceerd in verschillende landen en elk met een eigen karakter en smaak. Met deze drie bonen worden de lekkerste chocolade combi’s gemaakt.

© Svend Andersen
© Svend Andersen
© Svend Andersen
© Svend Andersen
le salon du chocolat 4
© Svend Andersen
© Svend Andersen
© Svend Andersen
© Svend Andersen
© Svend Andersen
© Svend Andersen
© Svend Andersen
43219d9e_96d4_49a9_9fd3_d6263883cc9e

 

Florien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.