• Menu
  • Menu

Een hulpmiddel bij het geven van fooi in het buitenland

Home » Alle artikelen » Bijzondere gadgets » Een hulpmiddel bij het geven van fooi in het buitenland

Fooi geven in een restaurant, het is in ieder land weer anders. Terwijl we in Nederland een fooi van ongeveer 10% normaal vinden, zijn er andere landen die dit ontzettend gul vinden of juist een grote belediging. Hoeveel fooi geef je in een restaurant? Daar heeft Go Compare iets op bedacht, namelijk een interactieve kaart genaamd de Tip Advisor. Dit is een hulpmiddel bij het geven van fooi in het buitenland.

Fooi geven blijft een dingetje. Men heeft er geen vaste regels voor, maar als toerist wil je niet vreemd aangekeken worden omdat je te weinig geeft. Ook is het niet de bedoeling om veel te veel fooi te geven. In een restaurant is het geven van een tip ook weer anders dan wanneer je een taxichauffeur moet betalen. Al met al, er is veel te veel onduidelijkheid op dit gebied en menig toerist loopt ertegenaan.

De Tip Advisor is een hulpmiddel bij het geven van fooi in het buitenland

De interactieve kaart laat niet alleen zien hoeveel fooi normaal is om te geven in een restaurant, maar ook wat taxichauffeurs of kamermeisjes extra verwachten te krijgen voor hun werk. De Tip Advisor geeft nuttige informatie over bijna 50 landen. De kaart is dus nog niet helemaal af, maar het begin is er.

Wees goed voorbereid

Ga jij naar één van deze landen deze zomervakantie? Kijk of jouw vakantiebestemming ertussen zit en maak gebruik van de Tip Advisor, een hulpmiddel bij het geven van fooi in het buitenland.

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.