• Menu
  • Menu

Een wel hele handige wereldkaart

Home » Alle artikelen » Bijzondere gadgets » Een wel hele handige wereldkaart

Het is lastig kiezen, een land waar je dit jaar naartoe kan gaan deze zomer. En dan ben je er nog niet, want wat moet je doen als je daar bent. Het is leuk om uit te zoeken, maar wanneer je veel landen afreist is het ook wel lekker om een duidelijk overzicht te hebben van de ‘must see‘ attracties. Hier heeft de Britse website Vouchercloud aan gedacht. De oplossing? Een wereldkaart met 1 van de meest hooggewaardeerde attracties per land.  

Reis de wereld af en bezoek maar 1 attractie

Het is een droom voor velen, reizen over de hele wereld en de mooiste dingen zien. Van natuur tot architectuur en kunst, er is in ieder land zo ontzettend veel te ontdekken. Het is daarom ook vaak lastig om een keuze te maken wanneer je niet genoeg tijd hebt om alles te bezichtigen. Maar reizen en maar 1 attractie bezoeken is toch wel even anders. Het is dan ook iets wat de meesten waarschijnlijk niet zullen doen. Toch helpt deze wereldkaart je een heel eind op weg wanneer keuzes lastig worden.

Hoe zit de wereldkaart in elkaar?

De kaart vult zich met maar een beperkt aantal kleuren, namelijk groen, roze, grijs en lichtpaars. De kleur van het land geeft aan of de attractie te maken heeft met geschiedenis, natuur, religie of toerisme. Zo vertelt de grijze kleur van Rusland dat de populairste bezienswaardigheid een religieuze achtergrond heeft, de groene kleur van China dat de hoogst gewaardeerde attractie een historische achtergrond heeft, de paarse kleur van Nederland dat de gekozen attractie gericht is op het toerisme en de roze kleur van Brazilië dat de populairste bezienswaardigheid in het teken van natuur staat.

Schermafbeelding 2017-03-29 om 12.46.28
Bekijk de wereldkaart in het groot hier.

De meest hooggewaardeerde attractie volgens TripAdvisor

De beste attracties kunnen wel benoemd worden, maar hoe kom je aan hieraan? Uit de gegevens van TripAdvisor blijken dit de meest hooggewaardeerde attracties per land te zijn. Ieders interesse is natuurlijk anders en er zitten een aantal landen bij die zo veel mooiere bezienswaardigheden hebben dan nu benoemd zijn. Toch zijn er ook veel attracties die terecht een plaats hebben mogen innemen op deze bijzondere kaart. Benieuwd naar de meest hooggewaardeerde attractie van Nederland? Een grote verassing zal het niet zijn.

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.