• Menu
  • Menu

Spot het Noorderlicht in bed vanuit glazen Iglo

Home » Alle artikelen » Bijzondere Overnachtingen » Spot het Noorderlicht in bed vanuit glazen Iglo

Voor velen staat het spotten van het Noorderlicht hoog op het lijstje. Een bijzondere natuurverschijning, waar helaas toch wel een prijskaartje aan vast hangt. Ondanks dat, is het toch iets dat je eens in je leven gedaan zou moet hebben. En hoe leuk is het om dat te doen op een wel heel bijzondere manier? Dus, ben je nog op zoek naar een leuke bestemming voor deze winter? Wat dacht je van het Noorderlicht spotten gewoon vanaf je bed in een glazen iglo in Fins Lapland?

Fins Lapland is werkelijk prachtig om te ontdekken. In de meeste gevallen moet je er wel echt even voor sparen, maar dat is het wel helemaal waard. Je vind er ongerepte natuurgebieden met allerlei heuvels, dicht begroeide bossen en open vlaktes. In de vele natuurparken kun je prachtige wandelingen maken en allerlei sneeuwactiviteiten ondernemen. Tochten met husky’s, op een sneeuwscooter of met de ski’s, alles is er mogelijk. Er is een groot contrast tussen de verschillende seizoenen. Het gemiddeld aantal lichturen is er een stuk lager dan bij ons in Nederland. Het is zelfs zo dat het er tijdens de winterse Poolnacht helemaal niet meer licht wordt.

tui-sneeuw-lapland

Het Noorderlicht vanuit een iglo

Hoe fijn is het, om het Noorderlicht gewoon vanuit een comfortabel zacht en warm bed te bekijken, in plaats van in de sneeuw met temperaturen ver onder het vriespunt? Om dat te kunnen doen moet je naar Saariselka, een plaatsje zo’n 250 kilometer boven de poolcirkel en ongeveer een half uur rijden van de luchthaven in Ivalo. Vanaf hier vlieg je zo door naar Helsinki, om vervolgens weer in Nederland te landen (of andersom).

De iglo’s zijn onderdeel van familiehotel Kakslauttanen. Hotel Kaslauttanen heeft een bijzondere geschiedenis. In de zomer van 1973 reed Jussi terug van zijn vistrip uit het verre Noorden, richting het meer centralere gedeelte van Finland. Helaas raakte hij zonder brandstof en kon hij daar midden in de wildernis niks anders doen dan er zijn tent op zetten om er te overnachten. Jussi had destijds niet gedacht dat hij zich er zo thuis zou voelen en wat begon met een tent, ontwikkelde zich naar een chalet met café en vervolgens naar een waar hotel. Tot op de dag van vandaag wordt het hotel nog steeds door Jussi gerund.

Natuurlijk kom je hier niet alleen voor het Noorderlicht. Ben je eenmaal in Fins Lapland, dan wil je ook genieten van de wonderschone natuur, de sneeuw en de rendieren. Het hotel heeft een prachtige ligging, aan de rand van het Urho Kekkonen Nationaal Park. Hier kun je rendieren spotten, op pad met de sneeuwscooter, ijsvissen, langlaufen, skiën en nog heel veel meer doen. Je kunt er voor kiezen om in een compleet glazen iglo te logeren, of in een chalet met een soort aangebouwde iglo. ‘s Avonds kun je uren liggen kijken naar de sterren en mogelijk het Noorderlicht. Tip: wil je niet de hele nacht wakker blijven? Er zijn verschillende ‘Noorderlicht spotters’ en zij waarschuwen je (vaak met bel) als het licht te zien is. Houd wel rekening met het seizoen dat van augustus tot april loopt. De glazen iglo’s zijn alleen dan te boeken. Klik hier voor meer informatie en boeken.

Florien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.