• Menu
  • Menu

Deze 5 kampeerplekken zijn alleen voor echte waaghalzen weggelegd

Home » Alle artikelen » Bijzondere Overnachtingen » Deze 5 kampeerplekken zijn alleen voor echte waaghalzen weggelegd

Kamperen, het is iets dat veel Nederlanders ieder jaar graag weer doen. Lekker relaxen op een camping tussen de bergen of aan zee. Er zijn natuurlijk ook vakantiegangers die op zoek zijn naar iets meer adrenaline. ‘Living on the edge’ is iets waar menig waaghals naar streeft. Een aantal van deze kampeerplekken nemen dat wel iets te letterlijk op. Deze 5 kampeerplekken zijn alleen voor echte waaghalzen weggelegd, althans voor mensen zonder hoogtevrees in ieder geval. 

Een keer de vlakke grond inruilen voor grote hoogtes is iets dat steeds vaker voorkomt. Sommige kampeerplekken worden steeds vreemder, gevaarlijker, maar ook zeker populairder en mooier omdat men er zonder twijfel een bijzondere ervaring aan over zal houden. Of je bij een aantal van deze plekken een oog dicht doet en geniet van een goede nachtrust is echter de vraag.

5 kampeerplekken die alleen voor echte waaghalzen zijn weggelegd

De 5 kampeerplekken die hieronder te vinden zijn, bevinden zich allemaal in prachtige natuurgebieden. Terwijl je ergens hoog in de lucht bungelt, geniet je van een onvergetelijk, prachtig uitzicht. Na het zien van deze foto’s kan je bucket list met weer een aantal punten worden uitgebreid.

1. De Mont Blanc in Frankrijk

De Mont Blanc is van zichzelf al een bijzondere en tegelijkertijd extreem gevaarlijke plek. Alleen de mensen met stalen zenuwen wagen hun leven voor een klim naar de top. De adrenaline giert al door het lijf wanneer de eerste stap naar de bijna 5.000 meter hoge top gezet is. Een ervaring als deze kun je natuurlijk nog onvergetelijker maken door de nacht er op een bijzondere manier door te brengen. Dat doe je hier door gewoon in een simpele tent te slapen en te kijken naar hoe de zon achter de bergen verdwijnt en een paar uur later weer twinkelend op de sneeuw schijnt.

2. De Monte Piana, Dolomieten in Italië

Een goede balans is cruciaal voor een nacht tussen de toppen van de meer dan 2.000 meter hoge berg Monte Piana. Deze in de Italiaanse Dolomieten gelegen kampeerplaats is alleen weggelegd voor de echte waaghalzen. Sinds 2012 komen een aantal avonturiers ieder jaar samen voor de zogeheten International Highline Meeting. Sluit jij je aan bij deze groep onbevreesde kampeerders?

3. El Capitan, Yosemite National Park in Californië

Een goede nachtrust terwijl je hangt aan een touw langs de 900 meter hoge granieten bergwand El Capitan is voor velen niet weggelegd. Heb jij stalen zenuwen en geen last van hoogtevrees? Dan is dit zeker een aanrader. Je bevindt je hier in het prachtige natuurgebied Yosemite National Park in Californië.

4. Waldseilgarten, Alemania in Duitsland

Wanneer je prachtige dingen wilt zien in het leven, moet je soms risico’s nemen, de waaghals uit jezelf halen. In Alemania, Duitsland, beleef je een bijzondere nacht tussen de bomen zonder dat je al te grote risico’s hoeft te nemen. In een kleine tent slaap je romantisch met z’n tweeën. Een ervaren klimmer zijn is geen eis, maar voor een nachtje kamperen hier is het wel handig om een beetje fit te zijn. Het is niet zo heel ver van Nederland, dus pak deze zomer je sportieve kleding maar in en ga naar Duitsland voor een onvergetelijke kampeerervaring.

5. Free Spirit Spheres, Vancouver Island in Canada

Overnachten in een prachtige berghut en omringd worden door een tijdloze schoonheid kun je op Vacouver Island in Canada. Het Free Spirit Spheres is een hotel waarbij de kamers tussen de hoge bomen hangen. Het is echt een prachtig beeld en een bijzondere ervaring. Ook voor deze overnachtingsplek hoef je eigenlijk geen echte waaghals te zijn, maar is het wel handig om geen last van hoogtevrees te hebben. Slaap jij deze zomer in een ronde bol tussen de bomen van het Vancouver Island?

Schermafbeelding 2017-04-05 om 10.54.37
© Freespiritspheres.com

Dit zijn vooral ontzettend opmerkelijke overnachtingsplekken. De één is spannender en enger dan de ander, maar allen hebben iets bijzonders. Ook zijn er heel wat hotels waar je een unieke nacht kunt beleven. Benieuwd naar bijzondere overnachtingen zonder de waaghals uit te hangen? Lees dan ook: De 12 uniekste hotels ter wereld.

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.