• Menu
  • Menu

De 7 mooiste bioscopen ter wereld

Home » Alle artikelen » Bijzondere Plekken » De 7 mooiste bioscopen ter wereld

In de bioscoop een nieuwe film kijken, het staat bij velen op de top 10-lijst van leukste uitstapjes. Voor een date is het een goede keuze, maar ook voor een activiteit met vrienden en familie is het geschikt. Een bioscoop geeft net even een andere sfeer dan wanneer je thuis op de bank naar een film kijkt. Sommige bioscopen onderscheiden zich echter wel extreem van de ‘normale’ bioscopen. Dit zijn de 7 mooiste bioscopen ter wereld.

De 7 mooiste bioscopen ter wereld

Je hebt bioscopen in prachtige gebouwen, bioscopen met bijzondere zitplaatsen en bioscopen die zich op een andere manier heel uniek maken. Hier kijk je niet alleen naar een film, maar word je ook een bijzondere ervaring rijker. Wie zou jij meenemen naar één van deze bioscopen?

1. De Sci-Fi Dine-in Theater Restaurant in Disney’s Hollywood Studios in Florida, de Verenigde Staten

De Sci-Fi- Dine-in Theater Restaurant is een themarestaurant en hoort bij de vier themaparken van Walt Disney in Florida. Terwijl je van heerlijke, traditionele gerechten geniet, kijk je vanuit een oldtimer naar het grote scherm. Het lijkt op een echte drive-in bioscoop. Verwacht hier geen nieuwe films, maar geniet van de klassieke filmkunsten van jaren geleden. Je gaat in deze bioscoop terug in de tijd. Hoe bijzonder is dat? Romantiek, lekker eten, prachtige oldtimers en een goedgevuld menu met lokale gerechten, is wat je treft in één van de 7 mooiste bioscopen ter wereld.

2. Kursumli An in Skopje, Macedonië

Mooie elementen kun je in tal van zaken vinden. Maar wat is mooi? De bioscoop Kursumli An heeft haar schoonheid in ieder geval te danken aan het bouwwerk waar films uitgezonden worden. In het Macedonische plaatsje Skopje kun je een film of voorstelling kijken in een oud theater. Deze is gebouwd rond de vijftiende eeuw. Deze diende vroeger als paardenstal. Kijk wel of het droog blijft, want het is een openluchtbioscoop!

A post shared by Milan Stojanov (@milanstojanov) on

3. Hot Tub Cinema – Londen, Engeland

Normaal ben je gewend om in een stoel te zitten wanneer in de bioscoop een film gaat kijken. Deze bioscoop in Londen heeft een ander concept. Simpele, maar ontzettend fijne hottubs bieden je de mogelijkheid om geweldige films te kijken vanaf een unieke plek. Hot Tub Cinema heeft een plaatsje mogen innemen op de lijst van de 7 mooiste bioscopen ter wereld.

Je wordt in Hot Tub Cinema aangemoedigd om je leuk aan te kleden, te zingen, dansen, drinken en natuurlijk te genieten van de film. Zie jij jezelf al met een groepje vrienden hiernaartoe gaan of kies je liever voor een plaatsje voor twee?

4. Olympia in Parijs, Frankrijk

Het liefst kijk je een film in bed of luierend op de bank. Dan mis je alleen het echte bioscoopgevoel, waarbij het geluid net iets te hard staat, mensen met eenzelfde filminteresse meegenieten, je een bak popcorn en fles frisdrank binnen no-time ophebt en je naar een groot beeld kijkt dat nooit in huis zou passen. Daarom heeft Parijs een perfecte oplossing. Krijg het relaxte gevoel van thuis in de bioscoop. Geloof het of niet, stoelen worden hier ingeruild voor bedden. De bioscoop in het Olympia hoort hierdoor zeker bij de 7 mooiste bioscopen ter wereld. Het is echter niet het enige wat je hier kunt beleven. In Olympia wordt het programma dagelijks gevuld met voorstellingen en concerten.

5.  Uránia Filmszínház in Budapest, Hongarije

Houd je van klassieke films, klassieke bouwwerken, klassieke dans- en muziekgelegenheden en eigenlijk alles wat te maken heeft met klassiek? Het Uránia Filmszínház in Budapest is een bioscoop dat gevestigd is in een gebouw uit 1880. Je zit in een prachtige zaal terwijl je kijkt naar een groot scherm voorin. In het gebouw kun je ook genieten van klassieke dans- en muziekvoorstellingen. Al met al, zeker een bezoekje waard wanneer je naar Budapest gaat.

A post shared by katferrin (@katferrin) on

6. Fox Theatre – Detroit, Verenigde Staten

Ook Detroit heeft haar parels. Het Fox Theatre is hier één van. Houd je van koninklijke films? Kijk dan een film in een koninklijk theater! Dit theater bestaat al sinds 1928 en is echt prachtig. Wanneer de film je minder bevalt, kun je de tijd net zo makkelijk en fijn vullen door de zaal te bewonderen. Er kunnen meer dan 5.000 bezoekers in de bioscoopzaal. Er worden in deze ruimte niet alleen films bekeken, maar ook voorstellingen uit verschillende genres.

Er schuilt een interessante historie achter het Fox Theatre in Detroit. Dit is namelijk één van de vijf spectaculaire Fox Theatres gebouwd in 1920. Zo heb je er ook één in Brooklyn, Atlanta, St. Louis en San Francisco.

Fox Theatre - Detroit, Michigan

7. De Pula Arena, Kroatië

De Pula Arena is een amfitheater in het prachtige Kroatië. De Pula Arena is de ideale plek om een film in te kijken. Vroeger werd de ruimte gebruikt voor amusementen uit die tijd, gevechten tot de dood. Nu wordt het voor ander amusement gebruikt, namelijk een leuke film kijken. Deze arena is een Romaans meesterwerk met een ontzettend rijke geschiedenis en mede daarom kan het niet missen op de lijst van de 7 mooiste bioscopen ter wereld.

A post shared by Brian Bo (@marcovaldobb) on

Redactie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.