• Menu
  • Menu

De mooiste Nationale Parken van Turkije

Home » Alle artikelen » Bijzondere Plekken » De mooiste Nationale Parken van Turkije

Turkije trekt duizenden toeristen per jaar, die afkomen op de azuurblauwe zee aan de Turkse Riviera of de Blauwe Moskee in Istanbul. Bovendien zijn badplaatsen als Marmaris of Antalya enorm populair bij jongeren en families. Maar naast al deze trekpleisters is Turkije ook wereldwijd beroemd om zijn uitgestrekte en spectaculaire natuurparken.

Met een enorme biodiversiteit en talloze wilde dieren, zijn deze parken vooral voor natuurliefhebbers en fotografen geweldig om te bewonderen. Maar ook voor iedereen die Turkije op een andere manier wil leren kennen is een bezoek aan een van de natuurparken een absolute must. Benieuwd naar de mooiste natuur in Turkije? Eén van de volgende Nationale Parken móeten simpelweg op je bucketlist komen te staan!

Aladağlar National Park; een paradijs voor backpackers en trekkers

Nationaal Park Aladağlar werd opgericht in 1995. Gelegen op 30 kilometer van Yahyali, in Zuid-Turkije, strekt dit park zich uit over 55.000 hectare. Aladağlar betekent karmozijnrode berg en verwijst naar de roodachtige tint van het Taurusgebergte op de achtergrond.

Met zijn prachtige rode en zwarte dennenbomen en sparren, is dit park is de thuisbasis van wilde zwijnen, Capra-steenbokken, wolvenweaser en de coyote. Het is bovendien een waar paradijs voor backpackers en populair voor trektochten, wildkamperen en forelvissen.

Wissel wandeltochten in de natuur af met heerlijke stranddagen. Boek een vakantie naar Turkije met FTI en bezoek dit Nationale Park vanuit je hotel aan de Turkse Riviera!

Göreme National Park; een uitzicht dat je de adem beneemt

Een van de meest populaire en must-visit plaatsen in Turkije is het Göreme National Park in Cappadocië. Dit fascinerende park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en herbergt verschillende unieke landschappen en historische structuren.

Van grotwoningen, uit de rotsen gehouwen kapellen, kerken en sprookjesachtige schoorstenen, tot ondergrondse steden en vulkanische rotsformaties; Nationaal Park Göreme heeft alles. De beste en meest populaire manier om het park te bewonderen is vanuit de lucht tijdens een ballonvaart.

Kackar Mountains National Park; het regenwoud van Turkije

Gelegen op een hoogte van 3972 meter, met uitzicht op de Zwarte Zee, is dit is dit Nationaal Park hét regenwoud van Turkije. Grenzend aan de Firtina- en de Hemsin-rivier is deze prachtplek de thuisbasis van verschillende wilde dieren zoals jakhalzen, marters, wilde zwijnen, reeën, hermelijnen, wezels en meer.

Tal van wandelroutes liggen in het park uitgestippeld om te verkennen. Daarnaast bied de omgeving vele mogelijkheden om te kamperen. Perfect voor mensen die de natuur op zijn best willen ervaren!

Nemrut Dağı National Park; het historische Nationale Park van Turkije

Het Nemrut Dağı National Park is uniek en surrealistisch. In tegenstelling tot andere Nationale Parken in Turkije, staat dit park bekend om zijn geïsoleerde, met grind bedekte berg en talloze standbeelden aan de voet van de heuvel. Deze dateren allemaal uit de 1e eeuw voor Christus en zijn een lust voor het oog.  

Gelegen op een hoogte van 2106 meter, kun je als bezoeker naar de Nemrut Dağı-top klimmen om te genieten van een adembenemend uitzicht.

Yedigöller National Park; geweldig voor fotografen

Omringd door 7 prachtige meren die zijn gevormd door lawines, is het Yedigöller National Park een van de mooiste en idyllische natuurgebieden die Turkije bezit. Het park herbergt tientallen boomsoorten, die mee veranderen met de seizoenen en echte schoonheid weerspiegelen. Niet voor niets is deze plek super populair onder fotografen! Mensen komen hier om te genieten van de rust, om te wandelen, te vissen en te kamperen.

Lees ook: Dit zijn de mooiste meren in Europa.

Ga je binnenkort naar Turkije? Kies dan eens niet alleen voor een zon, zee en strandvakantie. Bezoek minstens één van de geweldige natuurparken die het land te bieden heeft. Er gaat een wereld voor je open!

Redactie