• Menu
  • Menu

De oude tempels en monumenten in Cambodja

Home » Alle artikelen » Bijzondere Plekken » De oude tempels en monumenten in Cambodja

Het in het zuidoosten gelegen land van Azië, Cambodja, is historisch en kenmerkt zich onder andere door de talloze tempels die er staan. De monumentale gebouwen zijn tegenwoordig een belangrijke toeristentrekker en brengt je even terug in de tijd. Tijdens de rondreis van Joep en Dewi van @Letsgotraveltogether hebben zij hier prachtige foto’s genomen die wij graag met jullie willen delen.

Naast de prachtige bezienswaardigheden in het land, is Cambodja met ruim 14,5 miljoen inwoners ook nog eens een van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Het boeddhisme is leidend en het land brengt verschillende bevolkingsgroepen bij elkaar. Vroeger bestond dit land voornamelijk uit regenwoud, maar door de grootschalige bos kappingen is dit nu nog maar circa 50% van het gehele land. Als je er op vakantie gaat moet je rekening houden met tropische temperaturen, waarbij de warmte kan oplopen tot 45 graden in de zomer. Ook kan het er flink afkoelen, want in de koudere maanden kan het ook 10 graden zijn.

De boeren verkopen in het land voornamelijk rijst, maïs en rubber, maar hebben een zware tijd gekend vanwege de grote vernielingen die er hebben plaatsgevonden als gevolg van oorlogen. De producten die geproduceerd worden zijn voornamelijk bedoeld voor de binnenlandse consumptie, maar gelukkig zien zij sinds 2000 een economische groei waarbij zij ook interessanter zijn geworden voor het buitenland. Toch zijn zij voor het grootste gedeelte afhankelijk van het toerisme. Hier spelen zij dan ook goed op in door de tarieven voor bezienswaardigheden flink omhoog te brengen, waardoor hier een grote inkomstenbron is ontstaan.

Hoe deze monumenten eruit zien, kun je in de prachtige foto’s zien die Dewi en Joep hebben gemaakt. Hier wil ik ook wel een hogere toegangsprijs voor betalen.

Cambodja I
Cambodja II
Cambodja III
Cambodja IIIIV
Cambodja IIIIVVV
Cambodja IIIV
Cambodja IIIVIIIVVV
Cambodja IIIVIVIVIIV
Cambodja IIIVIVIVIVIVIVIV
Cambodja IIIVVII
Cambodja IIV
Cambodja IIVIVIIIIV
Cambodja IIVIVIVIVIVIVIV
Cambodja IIVVIVIVIVIV
Cambodja IV
Cambodja IVIIIIVVV
Cambodja IVIIVIIVIVIVIVVI
Cambodja IVIIVIVIVI
Cambodja IVIVIIIIVV
Cambodja IVIVIVIVIVIIII
Cambodja V
Cambodja VI
Cambodja VII
Cambodja VIII
Cambodja VIIIV
Cambodja VIIV
Cambodja VIIVV
Cambodja VIVIVIV
Cambodja VV
Cambodja VVI
Cambodja VVII
Cambodja VVIII
Cambodja VVIIII
Cambodja VVIIIVIVIIVVIV
Cambodja VVIIVV
Cambodja VVIIVVIII
Cambodja VVIIVVIIVVVIIV
Cambodja VVV
Cambodja VVVIIIII
Cambodja VVVVI
Cambodja
CambodjaCambodja

 

Frank

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *