• Menu
  • Menu

De prachtige tempels en paleizen in Bangkok

Home » Alle artikelen » Bijzondere Plekken » De prachtige tempels en paleizen in Bangkok

De prachtige tempels en paleizen in Bangkok zijn adembenemend mooi en brengen je in een compleet andere wereld dan je gewend bent. De hoofdstad van Thailand, Bangkok, is één van de populairste en grootste steden van het land en lig aan de oostelijke oever van de Menam, in de nabijheid van de Golf van Thailand. Deze prachtige stad heeft veel te bieden en is met zijn prachtige tempels en paleizen uniek. Na het bezoeken van alle tempels en paleizen is het tijd om de straten op te gaan en te genieten van de Thaise keuken

De historie van Bangkok

Bangkok kent zoals veel steden een lange en rijke historie. Wat begon als klein handelscentrum met de belangrijke haven voor Ayutthaya (dit was in die tijd de hoofdstad van Thailand). Toen deze stad veroverd werd in 1767 besloot de koning de stad te verplaatsen naar de westoever van de Chao Praya rivier. De opvolger van deze koning liet later de hoofdstad weer verplaatsen naar de oostoever, omdat op die manier beter weerstand geboden kon worden tegen de harde aanvallen vanuit Birma. Pas rond 1850 is de stad zich gaan moderniseren toen er belangrijke handel werd gedreven met steden in Europa en Noord-Amerika. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog was er onrust in Bangkok, want toen werd de stad bezet door Japan. In de jaren ’60 woonde er circa 1,8 miljoen inwoners. Een stuk minder dan nu, want er wonen nu circa 8 miljoen mensen in de stad. Dit heeft mede te maken met feit dat er in de afgelopen 60 jaar veel investeerders in Bangkok zijn gaan zitten. Hierdoor bleef de stad groeien, tot dat in  1997 de economische crisis toesloeg en het een stuk minder goed met de stad ging.

Toerisme in Bangkok

Bij toeristen is Bangkok een erg populaire stad. Het heerlijke tropische klimaat zorgt voor het echte vakantiegevoel. ’s Avonds daalt de temperatuur naar circa 22 graden. Er wordt zelfs gezegd dat Bangkok een van de warmste steden ter wereld is. De temperaturen kunnen hier stijgen boven de 40 graden, wat het bezoek aan deze stad op zulke momenten niet ideaal maakt.

De bekendste tempels en paleizen in Bangkok

Als je in Bangkok bent moet je zeker eens een kijkje nemen bij de volgende tempels:

  • – Wat Arun
  • – Wat Pho
  • – Wat benchamabophit
  • – Wat Phra Kaew
  • – Smaragdgroene Boeddha bij het Koningklijk Paleis in Bangkok
  • – Erawanschrijn
  • – Koninklijk Pauleis
  • – Paleizencomplex Dusit
  • – Vimanmekpaleis

De prachten paleizen, tempels, cultuur en andere bezienswaardigheden maken een bezoek aan deze prachtige stad onvergetelijk. De onderstaande foto’s zijn gemaakt door Joep van Schie en Dewy Leegwater.

Bangkok - Bijzonderestreken.nl I
Bangkok - Bijzonderestreken.nl II
Bangkok - Bijzonderestreken.nl III
Bangkok - Bijzonderestreken.nl IV
Bangkok - Bijzonderestreken.nl V
Bangkok - Bijzonderestreken.nl VI
Bangkok - Bijzonderestreken.nl VII
Bangkok - Bijzonderestreken.nl VIII
Bangkok - Bijzonderestreken.nl VV
Wat Pho! 46 meter lang en 15 meter hoog de grootste Buddha van Bangkok.
Bangkok - Bijzonderestreken.nl VVI
Bangkok - Bijzonderestreken.nl VVII
Bangkok - Bijzonderestreken.nl VVIII
De lokale specialiteit: Pad Thai!!
Bangkok - Bijzonderestreken.nl VVIIII
Bangkok - Bijzonderestreken.nl VVV
Bangkok - Bijzonderestreken.nl VVVI
Bangkok - Bijzonderestreken.nl
Grand Palace Bangkok (dusit maha prasat hall)
Frank

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *