• Menu
  • Menu

Eén kus op deze locatie zorgt voor 15 jaar geluk in de liefde

Home » Alle artikelen » Bijzondere Plekken » Eén kus op deze locatie zorgt voor 15 jaar geluk in de liefde

Waar zich vroeger een tragisch liefdesverhaal afspeelde, komen tegenwoordig jaarlijks honderden, al dan niet duizenden, stellen speciaal voor vijftien jaar geluk in de liefde. Een pittoreske, smalle steeg in het schitterende Mexico diende in het verleden ter locatie voor een wereldberoemde romance. Een prachtig verhaal inspireert veel stellen, zowel jong als oud, om elkaars liefde hier te delen. Eén kus op deze locatie zorgt namelijk voor 15 jaar geluk in de liefde. Lees hier het interessante en romantische verhaal van een legende tussen een verliefd stel en ga met jou grote liefde voor ultiem geluk in de relatie naar Mexico. 

#callejondelbeso #guanajuato

A post shared by Arthur Van Büuren (@arthurvanbuuren) on

De liefde tussen Ana en Carlos

Ana, de dochter van een rijke Spanjaard, was een meisje dat liefde en gezondheid verkoos boven rijkdom en macht. Ze werd stapelverliefd op een mijnwerker genaamd Carlos en hoewel hij heel arm was, behoorde het hart van Ana alleen toe aan hem. De kamer van Ana bevond zich aan de linkerkant van de nu wereldberoemde steeg Calejon del Beso. Hiertegenover verbleef Carlos en doordat de steeg zo ontzettend smal was, kon het stel elkaar ’s nachts een kus geven.

Helaas werden Carlos en Ana op een avond betrapt Ana’s vader. Ontzettend kwaad vertelde de man aan zijn dochter dat dit nooit meer gebeuren mocht en dat wanneer dit wel het geval was, Ana zou boeten met haar leven. De drang naar elkaar liefde en warmte was niet te weerstaan en daarom zetten ze beiden hun leven op het spel om van elkaar te kunnen houden. Ana’s vader liet zien dat hij zijn vorige uitspraak meende en boorde een dolk door haar hart, waardoor zij stierf. Tijdens deze tragische gebeurtenis probeerde Carlos zijn liefde te redden, maar viel helaas en brak hierdoor zijn nek op de derde trede van de trap, die tot op heden in de steeg te vinden is.

#CallejonDelBeso #Guanajuato #HistoriaDeAmor

A post shared by Yury Zuyin (@yuryzuyin) on

Liefde of ongeluk

Hoewel het romantische liefdesverhaal voor Carlos en Ana niet goed afliep, kan dit volgens de legende voor veel stellen wel. Sinds de tragische gebeurtenis gelooft men dat de geest van Carlos waakt over de geliefden die elkaar kussen op de plek waar hij stierf, de derde trap van het smalle steegje. Eén kus op deze locatie zorgt voor 15 jaar geluk in de liefde, maar voor men die dit weigert te doen, zullen de gevolgen niet te zijn overzien. De legende luidt namelijk als volgt: Eén kus op deze locatie brengt het liefdeskoppel in kwestie 15 jaar lang geluk in de liefde, maar wanneer dit geweigerd wordt, vervloekt Carlos hen met 7 jaar lang ongeluk.

Dus als jij met jou ware liefde van plan bent om naar Calejon del Beso te gaan, vergeet dan niet de liefde even te delen door middel van een kus.

Guanajuato, een stad met meer dan alleen een wereldberoemd liefdesverhaal

In Guanajuato moet je wezen voor 15 jaar geluk in de liefde, maar de stad biedt zo veel meer dan alleen deze legende. Het plaatsje is namelijk voorzien van talrijke werelderfgoederen waardoor men zich hier makkelijk een aantal dagen kan vertoeven. De kleurrijke stegen, interessante musea en grote koloniale landhuizen kenmerken de stad, evenals de pastelkleurige gebouwen. Guanajuato was een mijnstad en is tegenwoordig een studentenstad verscholen in de heuvels. De Spaanse architectuur is overal te vinden en geven de stad een authentiek karakter.

Geniet van een lokaal drankje op de bruisende pleinen, bewonder de talenten van verschillende straatmuzikanten, ga mee met de mariachi groepen of dans op traditionele straatpartijen, die ook wel bekend staan als estudiantinas. Er is ontzettend veel te doen, te beleven en te ontdekken in het prachtige Guanajuato.

Beleef romantiek op andere plekken

Hoewel deze wereldberoemde legende waarbij één kus zorgt voor 15 jaar geluk in de liefde bijna niet overtroffen kan worden als het gaat om romantiek en liefdesgeluk, zijn er natuurlijk een aantal plekken op de wereld die dichtbij komen. Zo kun je er altijd voor kiezen om een romance iets dichter bij huis te ervaren, namelijk in Verona. Lees meer over Opera, Romeo & Julia en heerlijk genieten in Verona.

Beleef veel romantiek op de Malediven, waar overbodige luxe en prachtige natuur de toon voeren.Verona VIBijzondere streken - vakantiedeals - tui - malediven 6

 

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.