• Menu
  • Menu

Het helende bronwater van Monchique in Portugal

Home » Alle artikelen » Bijzondere Plekken » Het helende bronwater van Monchique in Portugal

In het Portugese Algarve is het dorpje Monchique een bekende plek bij de lokale bevolking. Bij de toeristen een stuk minder waardoor je puur kunt genieten van de lokale tradities en gewoontes. Tijdens mijn verblijf in dit dorp merk ik direct dat het dorp een aantal kenmerken heeft. De 18e en 19e eeuwse huizen zijn omringt door kleine straatjes die gelegd zijn met kleine steentjes. De wegen slingeren omhoog richting de berg waarbij je omgeven wordt door typisch Portugees landschap.

Romeinen in Monchique

Het dorpje Monchique ligt circa 15 km landinwaarts in de Algarve en is een van de hoogste dorpjes in Portugal. Eenmaal in het dorpscentrum aangekomen springen de prachtige fonteinen en bloemperken direct in het oog. Bij de Romeinen was deze buurt ook een erg populaire spot, want in Caldes de Monchique werd het helende bronwater ontdekt dat uit de bergen kwam stromen. Het warme water is volgens de verhalen erg gezond vanwege de hoge temperatuur die schommelt tussen de 27 en 30 graden. Het stadje wordt tegenwoordig dan ook door veel mensen gebruikt vanwege de wellness en daarnaast komen er veel personen met lichamelijke klachten.

De onderstaande foto’s geven een goed beeld van mijn verblijf in Monchique in Portugal. Een echte aanrader voor een midweek vakantie of een leuke stedentrip.

Monchique Portugal- bijzondere streken 1
Monchique Portugal- bijzondere streken 2
Monchique Portugal- bijzondere streken 3
Monchique Portugal- bijzondere streken 4
Monchique Portugal- bijzondere streken 5
Monchique Portugal- bijzondere streken 6
Monchique Portugal- bijzondere streken 7
Monchique Portugal- bijzondere streken 8
Monchique Portugal- bijzondere streken 9
Monchique Portugal- bijzondere streken 10
Monchique Portugal- bijzondere streken 12
Frank

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.