• Menu
  • Menu

Droom voor bierliefhebbers: IJsland opent bierspa

Home » Alle artikelen » Bijzondere Plekken » Droom voor bierliefhebbers: IJsland opent bierspa

Bierliefhebbers opgelet! Jullie moeten naar IJsland! Niet alleen vanwege de prachtige omgeving, maar ook vanwege de nieuwste attractie van het land: de bierspa. Lekker ontspannen badderen in een bad van bier? Wat kun je jezelf nog meer wensen? Juist, een biertje. Ook daar is voor gezorgd.

Bjórböðin Spa

De pas geopende Bjórböðin Spa bevindt zich in het noorden van IJsland. Het is een initiatief van bierbrouwerij Kaldi en is kort na de opening ontzettend populair. Je vindt in de spa 2 buitenbaden, dat zijn hottubs waar per stuk 8-10 personen in passen. Binnen vind je 7 kleinere tubs van Kambala hout, waar per uur 14 personen in passen. Je kunt kiezen om alleen een bad te nemen of om met z’n tweeën een bierbad te betreden. Er is geen minimale leeftijd om te badderen in het bier, want het bier is ondrinkbaar. Wel staat er naast elk bierbad een tap, die je kunt gebruiken als je minimaal 20 jaar oud bent. Ben je nog onder de 16, dan moet er een volwassene met je mee in het bad.

Badderen in de bierspa

Wil je badderen in het bier? Dat kan 25 minuten achter elkaar in een bad gevuld met bier, water, hop en gist. Na 25 minuten word je uit het bad gehaald om vervolgens nog 25 minuten door te brengen in een relaxkamer.

Wat je ervoor betaalt? Voor een bad voor jezelf 4.900 IJslandse kronen (€43,-), voor een bad met z’n tweeën 9.000 kronen (€79,-). Wil je gezellig in het buitenbad? Daarvoor leg je 2.000 kronen (€18,-) neer. Achteraf kun je ook nog eten in het bijbehorende restaurant, dat maaltijden serveert die met bier te maken hebben. Er is daar plek voor 75 personen.

Zo ziet dat eruit

Om je alvast een voorproefje te geven van jouw volgende uitstapje hebben we hieronder een video voor je. Dit is toch genieten?

En denk maar niet dat alleen mannen de bierspa bezoeken. Vrouwen houden er blijkbaar ook van om zich onder te dompelen in bier.

Sjaldan verið betri! ?? Eitthvað sem allir þurfa að prufa! ? • • • #kaldi #iceland #beer #beerbath #beerspa #travel

A post shared by Dagny Rut Hjartardottir (@dagnyrut) on

Mike

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.