• Menu
  • Menu

De imposante kathedraal Duomo di Milano

Home » Alle artikelen » Bijzondere Plekken » De imposante kathedraal Duomo di Milano

Als je aan een grote stad denkt in Italië, dan is Milaan vast de eerste stad die bij je op komt. Milaan, de stad van de mode vol met winkelstraten en luxe winkels. Als echte shopper kun je hier je hart ophalen. Toch is shoppen niet het enige dat de stad te bieden heeft en dat is iets waar je al snel achter komt als je de stad bezoekt. De stad staat vol met imposante historische gebouwen. De een nog mooier dan de andere, waardoor je maar om je heen blijft kijken. Het gebouw dat tijdens ieder eerste bezoek aan Milaan als eerst opvalt is de imposante kathedraal Duomo di Milano. 

Denk je aan Milaan, dan denk je aan winkelen en daar is niks van gelogen. Tijdens mijn bezoek aan Milaan heb ik mijn ogen uit gekeken in alle verschillende winkels. Je kunt hier werkelijk van alles kopen, van make-up tot gadgets, sieraden en onwijs veel kleding. Als je bij de luxe winkelstraat komt kun je niet om de grote kathedraal heen die op het plein staat. Iedere dag is het plein vol met mensen die de Duomo di Milano komen bewonderen. Je kunt de kathedraal niet alleen aan de buitenkant bewonderen, maar ook aan de binnenkant en aan de bovenkant. Om op het dak te kunnen moet je wel een entreekaartje aanschaffen. Tijdens mijn bezoek aan Milaan was het er vrij regenachtig, maar juist die regen heeft ervoor gezorgd dat het lekker rustig was bovenop de kathedraal. Laat een beetje regen de pret niet drukken, want vanaf de Duomo di Milano heb je een fantastisch uitzicht over de stad.

duomo di milano - bijzondere streken - 15

Duomo di Milano: rijk aan historie

Bisschop Antonio da Saluzzo gaf in 1385 de opdracht om de Duomo di Milano te bouwen. Hij deed dat samen met de eerste hertog van Milaan, een man met een bijzondere ambitie, namelijk de grootste kerk ter wereld bouwen. Het doel was de kathedraal zo snel mogelijk te bouwen, daar is echter niks van gekomen. De kathedraal werd in 1418 ingewijd, maar pas in 1965 werden de laatste afwerkingen aan de kathedraal gemaakt. Met de snelheid is het helaas niet gelukt, maar met de grootte van de kerk komt het gelukkig aardig in de buurt. De kathedraal is één van de grootste rooms-katholieke kathedralen ter wereld (op die in Sevilla na dan) en de grootste van heel Italië.

duomo di milano - bijzondere streken - 2

Omdat de bouw van de kerk eeuwenlang heeft geduurd, zijn er heel wat mensen betrokken geweest bij de bouw van de kathedraal. Om die reden zie je verschillende bouwstijlen terug in de kathedraal. De kathedraal is vol van beelden, prachtige details en andere versiersels. De kathedraal is niet alleen mooi om te zien aan de buitenkant, ook de binnenkant is het bezoeken waard. Je ziet hier de bouw van de binnenkant van de kathedraal vol met mooie beelden en aparte kamers. Bij een bezoek aan de binnenkant van de kathedraal moet je wel opletten met fotograferen, dit mag alleen als je ervoor betaald hebt en dat kunt aantonen met een speciaal bandje.

duomo di milano - bijzondere streken - 7

Vakantietips in Milaan

  • Ben je in Milaan en heb je trek in een lekkere Italiaanse maaltijd? Verlaat dan het centrum richting de buitenwijken. Het eten is hier stukken beter en ook nog eens veel goedkoper! Meng je onder de lokale bevolking en laat je verrassen in de bijzonder uitziende restaurantjes. Juist daar kun je onwijs lekker eten tussen de locals. Ik wil je echt afraden om een van de restaurantjes aan het Duomo te proberen, de kwaliteit is slecht en de prijzen voor zowel het eten, als het drinken erg duur. Typische toeristen trucjes.
  • Je kunt je in Milaan gemakkelijk en goedkoop verplaatsen met het openbaar vervoer. Er rijden veel oude houten trams die jouw ritje tot een bijzondere ervaring maken. Ook met de metro kun je prima reizen. Let wel op je spullen bij de ticketautomaten, want er lopen hier veel zwervers rond.
  • In de buitenwijken kom je veel bijzondere boetiekjes tegen waar je leuke kleding en andere hebbedingetjes kunt kopen.
duomo di milano - bijzondere streken - 1
duomo di milano - bijzondere streken - 5
duomo di milano - bijzondere streken - 16
duomo di milano - bijzondere streken - 14
duomo di milano - bijzondere streken - 6
duomo di milano - bijzondere streken - 9
duomo di milano - bijzondere streken - 8
duomo di milano - bijzondere streken - 4
duomo di milano - bijzondere streken - 13
SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES
duomo di milano - bijzondere streken - 10
duomo di milano - bijzondere streken - 11
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Florien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *