• Menu
  • Menu

In de lente kleurt Japan roze

Home » Alle artikelen » Bijzondere Plekken » In de lente kleurt Japan roze

Tijdens de lente laat de natuur haar mooiste gezicht zien. Bloemen gaan bloeien en het gras kleurt groen. In Japan is het tijd voor kersenbloesem om te gaan stralen. Wil je de mooie bloesem spotten? Wees er dan snel bij, want de bloei ervan is heel kort en daarom zo bijzonder.

Tussen half januari en eind april trekken mensen massaal richting Japan en dat voor een bloesem. Het is natuurlijk niet zomaar een plant. Naast de rustgevende en romantische uitstraling schuilt er volgens de Japanners namelijk ook een symbool achter.

De Japanse kersenbloesem

In Japan staat de kersenbloesem bekend als Sakura. Deze bloeit ontzettend kort. Door heel Japan vind je een aantal van deze roze bloesems. Ze bloeien tussen half januari en eind april, maar vergis je niet. De Sakura is gemiddeld één week per locatie in bloei. Hoe dat kan, is nog steeds niet bekend. Het enige waar je je een beetje aan kan vasthouden, is de voorspelling van de bloeiperiodes. Wees er dan wel op het juiste moment bij, want het is een gemis als je te laat bent.

Een bericht gedeeld door [た] (@ideacoooo) op

Symbool van vergankelijke schoonheid

Kijk eens goed naar de cultuur van Japan. Je vindt flora en fauna op kimono’s, servies, muren en ga zo maar door. De kersenbloesem wordt vaak gebruikt voor zulke plaatjes. De Sakura staat namelijk symbool voor vergankelijke schoonheid in Japan. De bloesem bloeit kort, explosief en vurig. Veel reizigers vanuit de hele wereld trekken hiervoor naar Japan. De bloeiperiode van de kersenbloesem staat in het teken van de Cherry Blossom feesten. Dit is één van de belangrijkste periodes in het jaar voor Japan.

 

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.