• Menu
  • Menu

VIDEO: zo ziet Hong Kong eruit

Home » Alle artikelen » Bijzondere Plekken » VIDEO: zo ziet Hong Kong eruit

Ben je op zoek naar een plek waar oud en nieuw in het hedendaagse leven nauw met elkaar verbonden zijn? Hong Kong hoort zeker in dit rijtje thuis. Hoge skylines, maar tegelijkertijd een onaangetaste omgeving. Waan jezelf door de drukke steden in Hong Kong, ga op zoek naar de culturele schatten die deze plek bijzonder maken en neem de tijd om te genieten van een rustgevende natuur.

De vele gezichten van Hong Kong

Het ene moment reis je terug in de tijd door eeuwenoude tempels te bezoeken. Het andere moment kijk je daarentegen hoog in de lucht om de top van moderne bouwwerken te kunnen zien. Hong Kong getuigt van vele culturen en contrasten. Deze vormen tot op de dag van vandaag een belangrijke schakel achter de schoonheid van de regio. Struin langs de markten en door smalle straatjes in een stad om in contact te komen met de lokale gewoontes. Zie de bevolking hun vak doen door middel van eeuwenoude technieken. Neem een kijkje in de cultuur en de wereldberoemde keuken.

De onderstaande video laat precies zien wat Hong Kong bijzonder maakt. Stilstaan, maar ook razendsnel ontwikkelingen ondergaan. De bevolking neemt tijd voor tradities en geloof, maar staan op het gebied van innovaties en het sociale leven allesbehalve stil. Hong Kong heeft niet één of twee gezichten, maar wel drie. Het moderne leven, de historische kant en niet te vergeten de mooie natuur.

De regio

Hong Kong is een speciale administratieve regio van China. Dit houdt in dat de regio eigenlijk geheel onafhankelijk is, behalve op het gebied van defensie en buitenlandse zaken. De helft van de regio wordt beslagen met natuur. Dit terwijl in de stad Victoria/Central vooral hoge skyscrapers te zien zijn. Hong Kong is een belangrijke handelsplaats voor het Verre Oosten. Toch vind je in dezelfde regio ook ruim 6.000 heilige plaatsen, waaronder kerken en tempels.

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.