• Menu
  • Menu

Cappadocië, één van ‘s werelds grootste natuurwonderen

Home » Alle artikelen » Bijzondere Streken » Cappadocië, één van ‘s werelds grootste natuurwonderen

Heb je wel eens gehoord van de provincie Cappadocië? Deze bestemming in Turkije is in bezit van een opmerkelijke schoonheid en laat een hele andere kant zien van het land. Kijk verder dan de all-inclusive hotels, de heerlijke kust en het relaxte sfeertje. Ga naar Cappadocië, een van ’s werelds grootste natuurwonderen en mooiste plekken in Turkije.

Cappadocië is een landstreek ten zuiden van de steppe. Het gebied beslaat een oppervlakte van ruim 2.000 vierkante kilometer en ligt tussen de rivieren de Eufraat en de Kizil Irmak.

Afwisselende omgeving

Cappadocië is een van ’s werelds grootste natuurwonderen. De meeste Nederlanders trekken naar Turkije voor de zon, de zee, het strand en de all-inclusive hotels, maar vergeten hierdoor de andere parels van het land te ontdekken. Cappadocië kent een afwisselende natuur. De turfstenen landschappen zijn miljoenen jaren geleden ontstaan door diverse vulkaanuitbarstingen. Dit in combinatie met de kalkstenen rotsen met karstverschijnselen heeft geleid tot een ruig, kleurrijk gezicht.

In de regio zijn veel grotten te vinden met daarin steden gebouwd. Struin dagenlang door de grillige rotsformaties en kom langs opmerkelijke hoogtepunten. Bezoek de valleien en bewonder de vele kleuren van de rotsen. De diverse vormen rotsformaties bieden bezoekers mooie vergezichten. Het is dan ook een groot verschil met de helderblauwe zeeën en witte stranden waar het land bekend om staat. Cappadocië biedt tal van wandelmogelijkheden door een natuur die net iets anders is dan je gewend bent. Sluit de dagen af met een zonsondergang.

Cultuur in Cappadocië

Cappadocië heeft een aantal parels verborgen in haar grillige natuur. De rotsen en grotten dienden vroeger uitstekend als woningen. In de regio vind je dan ook diverse dorpen. In de Bronstijd werden de rotsen al bewoond. Vandaag de dag dienen deze rotswoningen als openluchtmusea, die reizigers kunnen bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld het Open Air Museum van Göreme, waar kerken uit de rotsen zijn uitgehakt. Vergeet niet het Open Air Museum van Zelve, de rotskloosters in de omgeving, het kasteel van Uchisar en Derinkuyu te bewonderen. Kom in contact met de Byzantijnse invloeden. Cappadocië kent tevens grote, moderne steden. Kayseri is er hier een van. Deze stad bevindt zich aan de voet van de bekende berg Erciyes.

Ballonvaart

Wie echt graag nog eens een bijzondere ballonvaart wil maken, kan dit het beste doen in Cappadocië. De provincie is één van de mooiste locaties ter wereld om een vlucht te maken met een luchtballon. Zweef over de sprookjesachtige natuur. De meeste tochten zijn vroeg in de ochtend als de zon opkomt. Dan laat de provincie haar mooiste gezicht zien. De ballonnen zweven best laag, waardoor je echt door de rotspieken vliegt.

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.