• Menu
  • Menu
Cliffs dover

Drie bijzondere Engelse streken

Home » Alle artikelen » Bijzondere Streken » Drie bijzondere Engelse streken

Nederlanders gaan maar weinig op vakantie naar Engeland. Een citytrip naar Londen wordt wel gemaakt, maar veel verder kijken we eigenlijk niet en dat is zonde. Engeland is een prachtige bestemming met bijzondere natuur, cultuur en kilometerslange zandstranden. Doe inspiratie op met deze lijst met drie bijzondere streken in Engeland.

Peak District nationaal park

Op 50 kilometer ten westen van Nottingham, centraal in Engeland, ligt het bij de Britten zeer populaire Peak District nationaal park. Deze natuurlijke bestemming is waanzinnig populair bij natuur- en wandelliefhebbers. Het unieke landschap biedt schitterende vergezichten en was niet voor niets de filmlocatie voor de film Robin Hood. Volg de Robin Hood trail om het Notthingham Castle, Sherwood Forest en Thieves wood te bewonderen onderweg. In het Sherwood Forest wandel je tussen gigantische oude eikenbomen door, tot je bij de Major Oak uitkomt. Deze boom is 1000 jaar oud en heeft een gigantische omtrek. Ook vind je in het natuurgebied vele grotten en ondergrondse systemen. Zo bekijk je in Poole’s Cavern de langste stalactiet van het land en kun je met een bootje door de Speedwell Grot in Castleton varen tot je uitkomt bij een ondergronds meer.

Lake District nationaal park

Het Lake District is een ander schitterend natuurgebied in het noorden van Engeland. Hier kom je helemaal tot rust in de natuur en kun je kilometers lange wandelingen maken langs idyllische meren. Door de relatief hoge bergtoppen krijgt het gebied een mythische sfeer, want het is hier vaak redelijk mistig. In ieder seizoen kun je hier mooie foto’s maken, maar in het voorjaar is de streek extra mooi door de vele narcissen die hier bloeien. Om het landschap optimaal te beleven pak je jouw wandelschoenen in. Je kunt kleine dagtochten maken rondom de meren, maar ook uitdagende wandelingen van meerdere dagen. Beklim bijvoorbeeld de Kirk Fell voor een panoramisch uitzicht over het bijzondere landschap van het Lake District. Verdiep je voor een wandelvakantie goed in de zorgverzekering. Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Met de juiste zorgverzekering weet je zeker dat je ook in het buitenland goed gedekt bent.

De stranden van Cornwall

Cornwall, gelegen in het zuidwesten van Engeland, is een bestemming waar je dagen luieren op het strand kunt afwisselen met lange wandel- of fietstochten. Bezoek zeker het bijzondere Dinosaur Egg Beach bij Porth Nanven. Hier liggen grote stenen die in de loop der jaren zo glad gepolijst zijn dat ze nu een bijzondere attractie vormen. Het zuidwesten van Engeland ligt in de golfstroom, waardoor het hier maar zeer zelden vriest. Dit heeft ervoor gezorgd dat de vegetatie anders is dan je zou verwachten in Engeland. Zo groeien er op sommige plekken palmen en subtropische planten, terwijl het landschap elders weer bestaat uit heide en ruige, kale rotsen.

Florien