• Menu
  • Menu

Een echt goede Lambrusco van Bellofresco

Home » Alle artikelen » Bijzondere Streken » Een echt goede Lambrusco van Bellofresco

Waarschijnlijk ben jij, net als zoveel anderen, op je 16e begonnen met een glas zoete witte wijn. Vooral wijnen als Liebfraumilch, Canei en Lambrusco waren op dat moment erg populair. Mierzoete witte wijn, waarvan je de dag erna meestal wakker werd met knallende koppijn. Toen wij een tijdje geleden het bericht ontvingen over een echt goede Lambrusco, was ik ook direct geïnteresseerd, want zou een Lambrusco dan ook echt lekker kunnen zijn?  Met dank aan Bellofresco hebben wij ook de goede kant van deze wijn mogen ontdekken.

Zelf ben ik een echte wijnliefhebber en dat is ook niet zo gek, want ik heb al op jonge leeftijd kennis gemaakt met deze eeuwenoude drank. Als we uiteten gingen was het altijd mijn tante die zei: ‘Hier, proef maar even met je vinger in mijn glas’. Echt Frans maakte ze me toen wijs, want jong geleerd is oud gedaan! Verstand van wijn heb je natuurlijk niet meteen. Er zijn verschillende opleidingen tot sommelier of vinoloog en geloof me, die zijn moeilijk genoeg en zeker niet voor iedereen weggelegd. Wat voor de meeste wijnliefhebbers vooral belangrijk is, is dat je gewoon drinkt wat je lekker vindt.

Een tijdje geleden kreeg ik het bericht van Bellofresco over een echt goede Lambrusco en Pignoletto. Als echte wijnliefhebber met een horeca achtergrond was ik gelijk geïnteresseerd door dit bericht. Tijdens mijn werk in het restaurant heb ik aardig wat wijnkennis op kunnen doen en heb ik deel mogen nemen aan diverse wijnproeverijen. Pignoletto is een wijn die ik nog niet kende, maar Lambrusco deed me vooral denken aan de mierzoete glazen wijn die ik dronk toen ik 16 was. Bellofresco gaf ons de kans om de flesjes uit te testen en omdat de zon zich vorige week eindelijk goed liet zien, werd het tijd om de flesjes uit te testen.

2 - bijzondere streken - wijn proeven - bellofresco - lambrusco - pignoletto

De geschiedenis van Bellofresco

Niet alleen voor lekker eten kun je terecht in Italië, ook voor wijn ben je hier aan het juiste adres. De geschiedenis van wijn gaat heel ver terug en dankzij de Grieken zijn ook de Romeinen begonnen met het maken van wijn. Hoe dan ook, waar de wijn ook vandaan komt, in Italië weten ze erg goed hoe ze een lekker flesje moeten maken!

LEES OOK: Adopteer een olijfboom uit Italië

De Italiaanse wijnboer Alberto Pezzuloli kreeg de droom om internationale erkenning te krijgen voor de onbekende producten uit zijn regio Emilia-Romagna en met die gedachte is Bellofresco ontstaan. Met Bellofresco exporteert hij zijn Lambrusco’s en Pignoletto’s aan Nederland. De wijn is beschikbaar in drie soorten: rosé, wit en rood. Alle drie de wijnen hebben het D.O.P. (Denominazione di Origine Protetta) keurmerk, dat de kwaliteit van de flesjes garandeert. De wijnen hebben een lichte bubbel, een iets hoger alcoholpercentage en zijn koud het lekkerst te drinken.

7 - bijzondere streken - wijn proeven - bellofresco - lambrusco - pignoletto

De wijnen komen in een doorzichtige fles met kurk. De flessen zijn voorzien van een simpel, maar modern etiket, waarop slechts een kleine beetje informatie staat. De flesjes ogen feestelijk en passen eerlijk gezegd helemaal bij het weer en de tijd van het jaar. Wij beginnen met de witte variant, de Pignoletto. De wijn heeft een mooie bubbel, is behoorlijk droog en fruitig in de afdronk. Vervolgens proberen we de rosé, Lambrusco. Deze wijn ruikt naar rood fruit en frambozen en is mooi licht van kleur. De wijn is fris, fruitig en droog van smaak en is ideaal voor een middagje op een terras. Naar de rode variant zijn we het meest benieuwd, omdat je niet zo vaak een koude rode wijn met bubbel drinkt. De wijn heeft de kleur van cassis met een fruitige geur met tonen van kersen en rood fruit. Opnieuw verwachten we, vanwege de vroegere Lambruscokennis, een zoete wijn, maar ook dit is niet het geval. Het is een heerlijke frisse en vooral fruitige variant.

1 - bijzondere streken - wijn proeven - bellofresco - lambrusco - pignoletto

Alle drie de wijnen zijn stuk voor stuk lekker en hebben ons echt doen verbazen. Conclusie: er kunnen echt goede Lambrusco’s gemaakt worden! Wij hadden met zijn vijven wel een flinke voorkeur voor de rosé en rode variant. De witte vonden wij zelf het minst spannend, maar daarbij geldt wel altijd: smaken verschillen. Alle drie de flesjes zijn perfect als aperitief of op een zonnige middag in de tuin of op het terras. Ik wil je dan ook zeker aanraden om eens een flesje te proberen. Tip: Drink de wijn lekker koud!

Ben jij nou ook zo benieuwd geworden naar de flesjes van Bellofresco? Klik dan hier en neem een kijkje op de website. Je kunt de flessen vanaf 8,95 per stuk bestellen.

4 - bijzondere streken - wijn proeven - bellofresco - lambrusco - pignoletto6 - bijzondere streken - wijn proeven - bellofresco - lambrusco - pignoletto11 - bijzondere streken - wijn proeven - bellofresco - lambrusco - pignoletto8 - bijzondere streken - wijn proeven - bellofresco - lambrusco - pignoletto9 - bijzondere streken - wijn proeven - bellofresco - lambrusco - pignoletto10 - bijzondere streken - wijn proeven - bellofresco - lambrusco - pignoletto

Proost!

Florien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.