• Menu
  • Menu

Granada, veelzijdige stad met bijzondere historie

Home » Alle artikelen » Bijzondere Streken » Granada, veelzijdige stad met bijzondere historie

Granada is een stad in de Spaanse gemeente Andalusië en staat bekend om haar rijke historie. Een reis naar Granada biedt voor iedere reiziger heel veel mogelijkheden en is erg veelzijdig. Je kunt uren door de straten slenteren en je ogen uit kijken naar al het moois dat de stad te bieden heeft, lekker shoppen en fantastisch goed eten. Ook buiten de stad is er genoeg te doen, bezoek de olijfboomgaarden en zie hoe olijfolie gemaakt wordt, ga een dagje naar het strand of ga op wintersport. Omdat er zoveel mogelijk is, is het een hele fijne vakantiebestemming.

Granada, rijke historie

Granada is een stad aan de voet van het Sierra Nevada gebergte met een rijke historie. Al wandelend door de stad zie je veel overblijfselen van die historie terug. De stad is rijk aan prachtige gebouwen, kerken, gezellige straatjes en pleinen. Tijdens een rustpauze op een van die pleinen kun je genieten van de heerlijke Spaanse klanken van straatmuzikanten. Die klanken geven iets magisch af en voeren je mee door de Spaanse cultuur, waardoor je zin hebt om nog veel meer te ontdekken van deze bijzondere stad.

Straatmuzikanten in Granada

Het meest bekende historische monument is het Alhambra, dat ook op de UNESCO-wereldergoedlijst staat. Vanaf de stad zie je dit imposante complex van paleizen en forten al boven op de heuvel liggen. Het Alhambra stamt uit de tijd van de Moren in Granada, de stad is tot 1492 in handen geweest van dit Arabische volk. De val van dit rijk in 1492 is dan ook een van de belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van Granada. Je ziet er nog veel Arabische invloeden in terug, met een kleine katholieke mix. Rondom het Alhambra vind je prachtige tuinen waar je doorheen kunt wandelen. Breng je een bezoek aan Granada, dan moet je zeker het Alhambra niet afslaan. Buiten het feit dat het een bijzondere gewaarwording is, heb je vanaf hier een prachtig uitzicht over de stad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leer Spaans in Granada

Een tijdje geleden heb ik Granada bezocht voor een cursus Spaans. Ik verbleef in een gastgezin bij een echte Spaanse ‘mama’ en dat was een bijzondere ervaring. Naast dat de stad bekend staat om haar rijke historie, is het ook een stad waar veel studenten naar toe komen dankzij de goede universiteiten in de stad. De meeste studenten verblijven in een gastgezin, dat is goedkoop, maar het helpt ook mee in de Spaanse ontwikkeling. Je vindt in de stad diverse instellingen die Spaanse lessen aanbieden, zoals bijvoorbeeld Don Quijote. Tijdens deze cursus krijg je les van Spaanse docenten die je, afhankelijk van jouw niveau, op een gemakkelijke en leuke manier Spaans leren. De cursussen nemen in veel gevallen slechts een paar uur per dag in beslag, waardoor je de rest van de dag kunt genieten van de stad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geniet van de Spaanse en Arabische invloeden in de keuken

Je vindt in Granada nog veel invloeden terug van de Arabische tijd. Deze invloeden kom je ook tegen in de keuken en dat biedt veel culinaire ontdekkingen. Vlakbij het Alhambra vindt je een aantal kleine straatjes met diverse Arabische restaurantjes. Je kunt hier eten in Arabische stijl en je laten verrassen door de heerlijke smaken. Uiteraard kun je in Granada ook terecht voor de typische Spaanse gerechten. Je vindt hier veel tapasbarretjes waar je bij het bestellen van een drankje een begeleidende tapas krijgt. Op die manier kun je lekker borrelen en eten voor een aangename prijs. Uiteraard zijn er ook verschillende tapas restaurantjes en restaurants waar je à la carte uit de Spaanse specialiteiten kunt kiezen. Een echte aanrader  als je à la carte eet en een visliefhebber bent, is Bacalao, een witte vis met een tomatensaus.

granada-bijzondere-streken-culinaire-streken
Fantastische Spaanse specialiteiten

De streek Andalusië staat bekend om haar culinaire verassingen en specialiteiten, kortom, de streek om naar toe te gaan als je dol bent op lekker eten. Ben je een fan van Jamon Iberico, dan kun je hier echt je hart ophalen, want deze ham kom je overal tegen. Naast dat goede eten vindt je hier ook veel wijnen uit de streek, proef bijvoorbeeld een keer een mooie Rioja. In de omgeving van Granada vindt je veel olijfboomgaarden, deze streek staat dan ook bekend om haar diversiteit aan hoge kwaleit olijfolie. Tijdens mijn reis heb ik een bezoek gebracht aan een bedrijf dat al eeuwen lang olijfolie maakt. Ben je gek op olijfolie, dan wil ik je zo’n bezoek ook zeker aanraden. Er wordt laten zien hoe er vroeger olijfolie werd gemaakt en hoe dat nu gebeurd. Daarnaast kun je de verschillende soorten proeven en heb je de mogelijkheid om jouw favoriet mee naar huis te nemen. Geloof me, na zo’n bezoek kijk je ineens heel anders aan tegen olijfolie.

Proef de verschillende soorten olijfolie

Vakantietips in Granada

  • Granada ligt vlakbij het strand, dus als je deze stad bezoekt bij mooi weer is het een tip om ook zwemspullen mee te nemen. Vanaf de stad ben je zo bij het strand, ideaal voor een dagje relaxen.
  • Ben jij een echte wintersportfanaat? Dan is een bestemming naar Granada de ideale voor jou. Granada ligt aan de voet van het Sierra Nevada gebergte waar je het hele jaar door kunt skiën.
  • Breng een bezoek aan het Alhambra, dit imposante complex uit de tijd van de Moren is de moeite waard om te bezoeken.
  • Bezoek één van de olijfboomgaarden waar ook olijfolie wordt geproduceerd. Het is erg interessant om erachter te komen hoe dit product gemaakt wordt.
granada - bijzondere streken - culinaire streken 15
Prachtig versierde muren in het Alhambra
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gezellige straatjes en beekjes door de stad
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
granada - bijzondere streken - culinaire streken 13
Uitzicht op de stad vanaf het Alhambra
granada - bijzondere streken - culinaire streken 16
granada - bijzondere streken - culinaire streken 17
granada - bijzondere streken - culinaire streken 11
In deze stenen bakken werd vroeger olijfolie gemaakt
granada - bijzondere streken - culinaire streken 10
Hiermee werden de olijven vermalen
granada - bijzondere streken - culinaire streken 9
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Prachtige gebouwen en kerken in de stad
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uitzicht vanaf het Alhambra op de stad
Florien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.