• Menu
  • Menu

Honderden rendieren zoeken hoogte op in Lapland

Home » Alle artikelen » Bijzondere Streken » Honderden rendieren zoeken hoogte op in Lapland

Het is nu de tijd van het jaar dat de rendieren migreren naar hogergelegen gebieden. En dat levert spectaculaire beelden op, zoals hier op de nog bevroren Vindelälven. In de winterperiode vertrekken de rendieren namelijk naar de lagergelegen gebieden, omdat de wegen in de bergen moeilijk begaanbaar zijn. Als de winter weer ten einde is rennen zij massaal naar de hogere plekken en dat levert soms bijzondere beelden op. Zo ook de video die de Eléonore Hedman maakte toen honderden rendieren tegelijk hun tocht startte richting de toppen van de bergen.

De meeste rendieren komen voor in Finland, Lapland en Zweden. Vanwege de extreme koud en enorme hoeveelheid sneeuwval zijn veel wegen niet meer begaanbaar. Ook voor de dieren is dit een lastige opgave en daarom zoeken zij de beter begaanbare paden op. Je moet dan ook niet gek opkijken als je in een van deze landen in de file staat vanwege een kudde rendieren.

Op dit moment is de winter bijna voorbij en vertrekken de dieren weer langzaam richting het westen de bergen in. Dit leverde de onderstaande beelden op. Dit zijn honderden rendieren bij elkaar, dus zorg ervoor dat je nooit in zo een kudde terecht komt. Een baby rendier weegt namelijk al snel 60 kilo en het gewicht van een volwassen rendier kan oplopen tot ruim 300 kg. Niet heel fijn als je daardoor wordt overlopen.

Renbeföring på #Vindelälven #Vindelgransele

Geplaatst door Eléonore Hedman op zondag 10 april 2016

Frank

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.