• Menu
  • Menu

Knuffelen met honden in hondencafé in Frankrijk

Home » Alle artikelen » Bijzondere Streken » Knuffelen met honden in hondencafé in Frankrijk

Knuffelen met honden en ondertussen genieten van een kop thee? Het kan in Europa’s eerste hondencafé. Na een crowdfunding actie opende café Le Waf in november 2016 officieel haar deuren. Er kunnen zo’n 30 personen tegelijk naar binnen en samen geniet je van de aanwezigheid van 9 honden. Het doel? Knuffelen, heel veel liefde en voor sommige honden zelfs adoptie.

Het eerste hondencafé van Europa

Vlakbij de Belgische grens, in het noorden van Frankrijk in Lille, vind je cafe Le Waf. Het café is ontstaan nadat hondenliefhebber Ophélie opzoek ging naar een andere oplossing voor de vele hondenasiels. In Frankrijk worden jaarlijks ruim 60.000 honden verlaten. De asiels zitten overvol, maar voor veel Fransen is het simpelweg gewoon niet mogelijk een hond te adopteren. Je woont bijvoorbeeld nog bij je ouders en die hebben het je verboden, of je woont in een appartement ter grote van een schoenendoos. Niet alleen voor die personen, maar eigenlijk voor iedere hondenliefhebber biedt Le Waf de oplossing: gewoon onbeperkt knuffelen en spelen met de honden in het café. Oftewel, de nieuwste, maar betere versie van Starbucks.

Le Waf is het eerste hondencafé in Europa, maar niet in de wereld. Er bestaat namelijk ook een speciaal hondencafé in Seoul en in Los Angeles.

#coffeedog#lille#animallovers ?

Een foto die is geplaatst door Sara Chaouqi (@sarachaouqi) op

Onbeperkt knuffelen met honden

Terwijl jij lekker met een kop thee en een muffin aan tafel zit, lopen er 9 kwispelende trouwe viervoeters om je heen. Honden in alle soorten, kleuren en maten. Je mag onbeperkt met de honden knuffelen, maar je mag ze uiteraard niks te eten geven. Ook al kijken ze je nog zo lief aan. Zin in een wandeling? Ook dat is mogelijk. Je kunt je zelfs inschrijven voor een speciale cursus met de dieren. 

Uiteraard wordt er ook goed gelet op het welzijn van de dieren. Zo zijn wordt er iedere 3 uur een wandeling met ze gemaakt en zijn er speciale rustruimtes. Het café werkt samen met diverse instellingen om adoptie te bevorderen. Heb jij het geluk dat je wel in een ruim appartement woont, of dat je ouders het goed vinden? Er zijn altijd drie honden in het café die aangeboden worden ter adoptie. Door het bestellen van de zogeheten ‘Charity-Cookies’ doneer je per koekje automatisch 1 euro aan de stichting Réflexe Adoption.

Ook interessant: Adopteer een olijfboom in Italië

WAF #waf #dog #friends #barachien #ouiouioui #dogsbar #biglove #Zazou #?

Een foto die is geplaatst door Annabelle Lorentz (@annabis_ltz) op

Mon préféré ❤ #lewaf #lille #chien

Een foto die is geplaatst door Becca (@becca_writes) op

?

Een foto die is geplaatst door Monika Andruskaite (@mownika) op

What noise does a French dog make? Le Waf

Een foto die is geplaatst door Kate Dunne (@k_im_dunne) op

Florien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.