• Menu
  • Menu

Moederbeer brengt bezoek aan toeristisch strand met haar welpen

Home » Alle artikelen » Bijzondere Streken » Moederbeer brengt bezoek aan toeristisch strand met haar welpen

In Californië kregen de strandgangers de schrik van hun leven toen ineens moederbeer met haar kroost uit het water kwamen zetten. Niets vermoedend strompelt de familie uit het water terwijl iedereen eromheen vol spanning zitten te wachten wat de berenfamilie van plan is. Dit gebeurde op Pope Beach in Lake Tahoe afgelopen week. Volgens de lokale bevolking is de moeder met welpen al vaker gesignaleerd in de omgeving, maar is het ongebruikelijk dat zij opduiken waar zoveel mensen zijn. 

John Buis, werkzaam in de omgeving, geeft in een gesprek aan: “Moederbeer is samen met haar welpen lekker aan het spelen in het water. Normaal gesproken zoeken zij de mensen niet op en daarom vragen wij ook om de beren lekker met rust te laten. De beren zijn niet gevaarlijk als je ver uit de buurt blijft. Op het moment dat je te dichtbij komt voelen zij gevaar en gaan zij zich bedreigd voelen. Dan kunnen er wel vervelende situaties gaan ontstaan.” 

De onderstaande video geeft een goed beeld van de situatie op het strand. Zou jij blijven dobberen met je bootje of neem jij het liefste ook afstand?

De welpen zijn heerlijk aan het spatteren in het water.

https://www.youtube.com/watch?v=3cJX_pmEjGk

En na een heerlijke verfrissende duik, gaat de familie weer rustig het bos in. Geef ze eens ongelijk!

Frank

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.