• Menu
  • Menu

Orka verrast man op kajak en wil samen spelen

Home » Alle artikelen » Bijzondere Streken » Orka verrast man op kajak en wil samen spelen

Orka’s zijn misschien wel de meest vriendelijke dieren in de zee. Er is ook nog nooit gebleken (zover bekend op het internet) dat een orka een mens heeft aangevallen. De beelden van een kajakker in de Army Bay in Nieuw-Zeeland bewijzen maar weer de onschuld van deze prachtige beesten. Terwijl de kajakker aan het zwemmen is rond zijn kajak, probeert de orka op vriendelijke wijze aandacht te krijgen.

Nieuw-Zeeland is een een van de mooiste plekken op onze aardbol en dat is met een reden. Het heerlijke klimaat, afwisselende landschap en bijzondere natuur maakt deze plek bijzonder. Army Bay

Army Bay in Nieuw-Zeeland

Army Bay in Nieuw-Zeeland is een populaire vakantiespot dat onder andere bekend staat om de prachtige orka’s die er zwemmen. Army Bay heeft prachtige zandstranden en meerdere uitzichtpunten over de Hauraki Golf. Zoals je op de onderstaande kaart kunt zien ligt het in het noorden van Nieuw-Zeeland.

schermafbeelding-2016-09-22-om-16-47-22

Het filmpje van de man met zijn kajak gaat de hele wereld over. Persoonlijk lijkt het mij toch best spannend als je tijdens het zwemmen ineens verrast wordt door zo een groot beest. De man lijkt hier totaal geen problemen mee te hebben en dit levert wonderlijke beelden op. Zie de video hieronder!

Mensen in een kajak zijn wel vaker bij ons in het nieuws geweest. In de onderstaande situatie was dit niet met een orka, maar met een walvis. De beesten hebben ongeveer hetzelfde formaat. Moet je nagaan als deze naast je bootje ineens besluiten te gaan springen. Een vloedgolf waar je ‘U’ tegen zegt. Zie onderstaand artikel met de daarbij behorende video. Typisch gevalletje van: “Tien kleuren in je broek”!

Walvis springt bijna op kajakkers

Frank

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.