• Menu
  • Menu

Adopteer een olijfboom in Italië

Home » Alle artikelen » Bijzonder Nieuws » Adopteer een olijfboom in Italië

Koken met olijfolie is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze keuken. Helaas kost een goede fles extra vierge olijfolie een paar euro’s en daarom nemen velen genoegen met een goedkoop flesje uit de supermarkt. Dat is zonde en niet alleen om de smaak, want juist die goedkope fles bevat nogal wat chemische stoffen en chemisch verkregen oliën. Juist om die massaproductie gaan veel echt goede olijfolie makers verloren. Kun jij echt genieten van een echt goede olijfolie en koop jij jouw olijfolie het liefst bij een echt goede delicatesse winkel? Dan is deze optie misschien wel wat voor jou! Adopteer een olijfboom in Italië en red daarmee ook meteen de kleine traditionele olijfolie producenten.

Helaas wordt het voor de lokale kleine boeren die nog op de traditionele wijze olijfolie produceren steeds moeilijker. Niet alleen vanwege de oneerlijke concurrentie van grote bedrijven, maar ook door oorzaken uit de natuur. Bacteriën zorgen ervoor dat al eeuwenoude bomen omgehakt moeten worden om de andere bomen te beschermen. De kleine biologische boeren kunnen niet opboksen tegen een dergelijke bacterie en moeten daardoor hun deuren vaak voorgoed sluiten. Grote bedrijven maken hun olijfolie vaak door de olijfolie met chemisch verkregen oliën te mixen. Kleine boeren kunnen maar moeilijk op tegen die kwalitatief lage massaproductie en moeten daardoor helaas stoppen met het verbouwen en maken van een hoog kwalitatief product.

Lees ook: Op dit Griekse eiland staan wel 5 miljoen olijfbomen!

Gelukkig heeft Pierluigi Parente daar iets op gevonden. Met zijn bedrijf importeert hij allerlei prachtige producten uit de streek Puglia, waar hij vandaan komt. Die producten kun jij vervolgens weer aanschaffen via zijn webshop. De import is niet het enige waar Pierluigi zich mee bezighoudt. Hij heeft namelijk ook een idee bedacht om de lokale boeren uit Trinitapoli (Puglia) te helpen en daarmee het hoofd boven water te houden. Vanaf nu kun jij een olijfboom adopteren om zo de oude tradities te behouden, zodat wij ook hier in Nederland kunnen blijven genieten van olijfolie van een uitstekende kwaliteit zonder gekke toevoegingen.

Schermafbeelding 2016-07-18 om 16.20.47
©Pierluigi.nl

Doordat je de olijfboom adopteert weet je ook precies waar de olijfolie vandaan komt. Bij de adoptie is de olijfolie inbegrepen, inclusief een mooie schenkfles om de olie in te doen. Daarnaast krijg je een certificaat met daarop de exacte lokatie in gps-coördinaten van de olijfboom. Op die manier kun je de boom dus ook gewoon bezoeken en heb je een hele goede reden om een paar keer per jaar naar Italië te gaan. Verder krijg je één jaar lang korting op de producten van Pierluigi, zodat je ook de andere producten kunt uitproberen.

In de onderstaande video laat Pierluigi je zien waar de bomen staan en hoe het proces van de persing eruit ziet. Wil jij na het zien en lezen van zijn verhaal ook graag een olijfboom adopteren? Klik dan hier, adopteer een olijfboom en steun de boom 1 jaar voor 34,- inclusief de heerlijke olijfolie.

Florien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.