• Menu
  • Menu

Een culinaire reis door Zuid-Tirol

Home » Alle artikelen » Bourgondische Streken » Een culinaire reis door Zuid-Tirol

Italië staat bekend om haar gastronomische rijkdom. Culinair genieten is een hobby van velen en de vakantie wordt er dan ook regelmatig op afgestemd. Een echte bourgondiër geniet niet alleen van verassende smaken, maar ook het proces eromheen. Het is een levensstijl die populairder is dan ooit. Dolce vita, oftewel het zoete leven, is hoe het motto van Zuid-Tirol luidt. Wat de betekenis hierachter is? Daar kom je snel genoeg achter. Word een echte fijnproever en maak een culinaire reis door Zuid-Tirol.

De Italiaanse keuken valt bij een groot publiek onder de favorieten. De heerlijke specialiteiten en wijnen laten je smaakpapillen keer op keer verassen. Een gastronomische vakantie door Zuid-Tirol is voor menig vakantieganger dan ook een aanrader.

Het zoete leven in het zuiden van Zuid-Tirol

Buiten de prachtige, rustgevende en tegelijkertijd ongerepte omgeving maken andere zaken het leven in Zuid-Tirol ontzettend fijn. Je komt terecht in een tijdloze plek waar cultuur, gastronomie en natuur bij elkaar komen. Historische bouwwerken worden door het schouwspel van bergen, weiden en meren dat zich erachter afspeelt net iets mooier. De passie van de bevolking zie je terug in het vakmanschap op diverse gebieden. Maar wat het leven in Zuid-Tirol nu echt zoet maakt, zijn de rijke smaken van de Italiaanse keuken.

wijn
Foto: Südtirols Süden

Een geslaagde symbiose tussen diverse zaken

Zowel een rustgevende als een actieve vakantie in Zuid-Tirol beleven is niet lastig. Beiden zijn zo verschillend, maar kunnen ieder worden aangevuld met een stukje culinair genot. Dit is namelijk iets dat een vakantie afmaakt. Passie, traditie en ervaring worden weerspiegeld in een enkel glaasje wijn. De Zuid-Tiroolse bevolking hecht veel waarde aan kwaliteit, waardoor er bijna overal genoten kan worden van de beste smaken.

De combinatie tussen de Alpiene charme waarbij een tijdloze omgeving de grootste rol speelt, het mediterrane temperament waarbij natuurlijke ingrediënten de basis van iedere maaltijd vormen, de Tiroolse degelijkheid waarbij alles tot in de punten geregeld is en het Italiaanse raffinement waarbij delicatesse de boventoon voert is bijzonder en zeker het ontdekken waard.

Genieten van het leven in Zuid-Tirol

Een glas wijn is hier niet zomaar een glas wijn. Het is een glas vol passie, diepe smaken en kwaliteit. Het fijne goud vormt hier de cultuur en bepaalt voor een groot deel hoe de omgeving eruitziet. De klassieke huisjes en oude bouwwerken vormen met de wijngaarden een romantische sfeer en een oase van rust. Een culinaire reis door Zuid-Tirol is ontzettend leuk. Volg een wijnroute per fiets of te voet en ervaar de fijne combinatie tussen natuur, romantiek, gastronomie en actief bezig zijn.

Schermafbeelding 2017-04-04 om 12.01.47
Foto: Südtirols Süden

Wijn vormt het landschap en de bevolking van Zuid-Tirol

De grond en het werk van wijngaardhouders zorgen al jaren voor een enorme wijnproductie. Culinair genot opzoeken kost weinig tot helemaal geen moeite, want overal waar je kijkt, zie je velden vol druiven. Ze vormen de omgeving en ook de bevolking. De bevolking hier is warm, hardwerkend, ontspannen en toegewijd aan hun motto, dolce vita.

Schermafbeelding 2017-04-03 om 13.41.54
Foto: Südtirols Süden

Termeno en Caldaro zijn de plekken van wijngenot voor iedere fijnproever

Een prachtig gevormd glas gevuld met een sterk aroma, is waar je direct al naar verlangd wanneer je de eerste voetstappen gezet hebt in Termeno. Wandelend door de wijngaarden kun je zien waar het allemaal begint. Eenmaal aangekomen op een terras worden alle zintuigen geprikkeld. Een goede wijn heeft niet alleen verzorging nodig, maar ook passie en liefde voor het vak. Dit is iets wat in de wijnen van Termeno snel naar voren komt. Hoeveel bepaalde smaken in je los kunnen maken, is bijzonder.

Een echt wijndorp is Caldaro. Dit aan het warmste en grootste meer van de Alpen gelegen dorp geeft je een schilderachtig gevoel, wat mede komt door de pittoreske sfeer van het plaatsje en de omliggende natuur. Ook hier kan volop genoten worden van de lekkerste smaken.

Schermafbeelding 2017-04-04 om 12.02.01
Foto: Südtirols Süden

Meer weten?

Ben jij toe aan een culinaire reis door Zuid-Tirol en wil je hier meer over te weten komen? Lees het hier.

Redactie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.