• Menu
  • Menu

De 6 meest bijzondere koffiebars ter wereld

Home » Alle artikelen » Bourgondische Streken » De 6 meest bijzondere koffiebars ter wereld

Een vakantie staat niet alleen in het teken van zonnen, cultuur snuiven of sportief bezig zijn. Een lekker bakje koffie kan je dag echt maken. Heerlijk op ieder moment van de dag en voor een lekkere boost. Ontdek de aroma’s van de 6 meest bijzondere koffiebars ter wereld. Of je er nu speciaal naartoe reist of toevallig in de buurt bent, dat is aan jou.

De 6 meest bijzondere koffiebars ter wereld

Een locatie waar een klein bakje koffie je een hele andere smaakbelevenis kan geven dan je normaal gewend of een plek die omgetoverd is tot iets opvallends en unieks. Dit zijn de 6 meest bijzondere koffiebars ter wereld. Ben je in de buurt, loop dan even binnen en ervaar hoe de sterke aroma’s je hart verwarmen en je verwachtingen overtreffen.

1. Cereal Killer Café, Londen

Ben je nog niet helemaal wakker en toe aan een sterke bak koffie, omdat je anders je bed niet uit kan komen? Hield je vroeger ook zo van een volle kom cereals met daarbij een beetje melk? Ga naar het Cereal Killer Café in Londen en blijf nog even liggen onder de warme dekens. Het concept van deze bijzondere koffiebar is creatief. Tweelingbroers Alan en Gary Keery kenden het gevoel van nog lekker willen blijven liggen en hebben hier hun idee op gebaseerd. In het café vind je niet alleen stoelen, maar ook bedden. Je gaat terug in je kindertijd en word omringd door dekbedden met allerlei opvallende prints van toen. Je kunt kiezen uit ruim 120 soorten muesli’s en cereals. Geniet weer even van je kindertijd.

2. Café Neko, Wenen

Wenen staat bekend om haar sterke koffiecultuur. De meeste Oostenrijkers beginnen hun dag met een goed kopje koffie buiten huis. Ben je een groot fan van koffie én dieren, dan is Café Neko in Wenen een locatie die je echt moet bezoeken. In dit café vind je allemaal katten. Je mag ze aaien en met ze spelen, mits ze dit toestaan. De katten worden goed verzorgd en bieden een warm gezelschap. Geniet van een heerlijk bakje koffie, lokale taarten en het gezelschap van trouwe viervoeters. Café Neko is één van de eerste restaurants met dit concept in Europa.

Meer een hondenmens? Ga dan naar Frankrijk om daar te knuffelen met honden. Lees meer hierover in het onderstaande bericht.

Knuffelen met honden in hondencafé in Frankrijk

3. The Attendant, Londen

Overal ter wereld proberen creatievelingen concepten te bedenken die opvallen en in de smaak vallen. Soms klinkt het vreemd in de oren, maar blijkt het een groot succes te zijn. Een goed voorbeeld is de The Attendant in de mooie stad Londen. Deze koffiebar was in 1890 een Victoriaans openbaar toilet. Echter, The Attendant heeft dit weten om te bouwen tot een populaire en gezellige koffiebar. De metamorfose bestond voornamelijk uit het desinfecteren en schoonboenen van de openbare toiletten. Zo werd de locatie hygiënisch. Voor de rest is The Attendant vrijwel hetzelfde gebleven, waardoor je een dagelijkse boost nu op het toilet kunt nuttigen. Hoe bijzonder wil je het hebben?

Londen is een van de mooiste steden in het Verenigd Koninkrijk. Lees in het onderstaande bericht meer over Londen en de andere steden.

De 10 mooiste steden in het Verenigd Koninkrijk

4. Truth Coffee, Kaapstad

In het mooie Kaapstad in Zuid-Afrika vind je een trendy hotspot genaamd Truth Coffee. Volgens de Daily Telegraph is het de beste koffiebar ter wereld. Hipsters en vloggers trekken massaal naar deze vintage locatie met haar antieke typemachines, blootliggende buizen en naaimachines. Nuttig een heerlijk kopje koffie en bestel iets van het lekkere menu. Kwalitatief, luxueus, opmerkelijk en uniek.

5. Caffè Florian, Venetië

Europa’s oudste koffiebar is gevestigd in de mooie Italiaanse stad Venetië. Caffè Florian opende haar deuren in 1720 en heeft tot de dag van vandaag haar klassieke stijl prima intact weten te houden. De combinatie tussen antieke rituelen en gewoontes worden aangevuld met de moderne ontwikkelingen. Je vindt de koffiebar op Piazza San Marco. Caffè Florian is een van de symbolen van Venetië. Hier zit je niet voor even om een simpele kop koffie naar binnen te slurpen, maar voor een unieke ervaring dat geschiedenis ademt. Luister naar klassieke muziek, maak gebruik van antiek servies en wordt royaal bediend.

6. Robo Café, Osaka

Japan is op het gebied van de nieuwste technologieën een van de koplopers. Dit resulteert in unieke concepten. Zo is Robo Café in Osaka best opvallend. Heb je even genoeg van de mensen en wil je in alle rust genieten van een lekkere kop koffie? Begin je dag bij een van de 7 meest bijzondere koffiebars ter wereld. Hier wordt je niet bediend door chagrijnige of juist net te vriendelijke bediening, maar door robots. Je geeft je bestelling door en niet veel later wordt het aan je tafel bediend. Een bijzondere ervaring en zeker de moeite waard om even langs te gaan!

Bourgondisch genieten? Hier moet je heen!

Je kunt er voor kiezen een vakantie in het teken te laten staan van bourgondisch genieten. Dit zijn de 10 lekkerste landen ter wereld. In het lijstje vind je een aantal landen waarin de bovengenoemde koffiebars zijn gevestigd.

Bourgondisch genieten in de 10 lekkerste landen ter wereld

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.