• Menu
  • Menu

Toscane heeft een nieuw wijnpretpark: de World Wine Town

Home » Alle artikelen » Culinaire Streken » Toscane heeft een nieuw wijnpretpark: de World Wine Town

Als je iemand vraagt een wijnstreek te noemen, is het meest gegeven antwoord waarschijnlijk Bordeaux of de Italiaanse regio Toscane. Beide streken worden door wijnliefhebbers gezien als paradijselijke plek. Sinds juni dit jaar is de droom van veel wijngenieters dan ook eindelijk werkelijkheid geworden. Toscane heeft een nieuw wijnpretpark geopend: de World Wine Town. Genieten van wijn, een prachtige omgeving en het goede Italiaanse leven, wat wil je nog meer?

Italië is het land van de wijnen en je krijgt er dan ook niet snel genoeg van. De World Wine Town is het nieuwe Disney Land voor volwassenen. Een reisje naar Toscane en een bezoek aan dit bijzondere pretpark deze zomer?

Een bericht gedeeld door cap (@carlito299) op

De Toscaanse kust en haar nieuwe wijnparel

Het plaatsje Bolgheri heeft in juni dit jaar een bijzonder resort geopend, namelijk een wijnpretpark. Alles staat in het teken van het meest populaire product van Toscane, wijn. Toscane is een paradijs voor Bourgondiërs en levensgenieters. Met deze nieuwe attractie zal de populariteit alleen maar stijgen. De World Wine Town was in het verleden een boerderij genaamd Casone Ugolino.

De World Wine Town geeft mensen de mogelijkheid om hun kennis over de wijnregio te verbreden in het museum. Door middel van hologrammen van bekende wijnmakers uit de regio komt men op een moderne manier meer te weten over onder andere een hele oude wijnhistorie. De boerderij is opgeknapt door Dante Ferretti, een beroemde ontwerper en artdirector. Het eindresultaat mag er dan ook zeker wezen. Je komt natuurlijk voor de wijnen en die zijn er in overvloed. Hier kun je alle wijnen proeven en genieten van hetgeen dat Toscane kenmerkt. Eindig je dag in World Wine Town met een heerlijk Italiaans diner. Zie hieronder de foto’s en krijg een beeld van het nieuwe wijnpretpark.

Bordeaux en haar wijnpretpark

Vorig jaar opende Bordeaux, de bekende wijnregio in Frankrijk, haar wijnpretpark al. Toscane kon natuurlijk niet achterblijven en heeft daarom haar eigen wijnpretpark ontworpen. Benieuwd naar het wijnpretpark in Bordeaux? Lees dan: een wijnpretpark voor volwassene in Frankrijk geopend.

Bodyn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.