• Menu
  • Menu

Wat te doen in Pays-de-la-Loire

Pays-de-la-Loire is een regio in het westen van Frankrijk en heeft haar naam te danken aan de langste rivier van het land, de Loire. Het gebied vult zich met een interessante geschiedenis die het ontdekken zeker waard is. Er zijn talloze monumenten, ruïnes, kastelen, kunstwerken en bouwwerken te bezichtigen. De inwoners zijn ontzettend trots op de regio. Pays-de-la-Loire bestaat uit verschillende landschappen en eeuwenoude tradities. Sportliefhebbers komen snel aan hun trekken in de diverse natuur, wat tevens geldt voor reizigers die op zoek zijn naar ontspanning en rust. Er zijn prachtige fietsroutes af te leggen, natuurparken te bewandelen en zandstranden om te relaxen. De 450 kilometer lange kust zorgt ervoor dat iedere vakantieganger wel iets te doen heeft. Zo zijn er verschillende watersporten te beoefenen, badplaatsen om te ontspannen en spa’s om je te laten verwennen. Wat te doen in Pays-de-la-Loire? Laat je inspireren en lees verder!

Pays-de-la-Loire is een regio van Frankrijk

Kerken, kloosters en kathedralen zijn er in overvloed. Attractieparken zijn er in alle soorten en maten en in de steden en dorpen is van alles te beleven. Pays-de-la-Loire bestaat uit de departementen Mayenne, Sarthe, Maine-et-Loire, Vendée en Loire-Atlantique. Ieder departement heeft iets dat uniek is en biedt reizigers een leuke, amuserende vakantie.

Wat te doen in Pays-de-la-Loire

1. Een prachtig schouwspel van lichten tijdens La Nuit des Chimères

Een prachtig evenement dat jaarlijks georganiseerd wordt en veel bezoekers trekt, is La Nuit des Chimères. In de stad Le Mans wordt dit culturele feest vol enthousiasme gevierd. Le Mans is een oude stad met tal van architecturale schoonheden die tijdens de zomermaanden juli, augustus en september, van dinsdag tot zaterdag, verlicht worden. De lichten beelden een verhaal uit van de stad. Het is prachtig om te zien hoe deze geprojecteerde lichten op de gebouwen te zien zijn. Kathedralen en andere prachtige bouwwerken worden nog mooier dan ze al zijn. Het evenement zorgt voor een unieke, fijne sfeer in Le Mans. Het is zeker de moeite waard dit stralende evenement bij te wonen in de zomermaanden.

2. Nantes, wat ben je mooi!

Nantes is een moderne en interessante stad die zeker het bezoeken waard is. Aan creativiteit ontbreekt het hier niet. Ook de populaire winkels, heerlijke restaurants en bijzondere kunstwerken zorgen ervoor dat vervelen niet mogelijk is. Nantes had in het verleden de voorkeur bij hertogen vanwege de gunstige locatie waar de stad gevestigd is, namelijk aan de monding van de Loire. Bezoek de binnenstad met haar prachtige Château des ducs de Bretagne.

Overal waar je kijkt, zie je kunst van zowel professionele kunstenaars als mensen die het alleen als hobby zien. Verder is er een bruisende binnenstad waar heerlijk gegeten en gedronken kan worden. Op cultureel gebied is er veel te beleven, dus neem de tijd om een aantal musea en gebouwen te bezoeken.

Night NantesNantes - Bouffay
Le Grand Éléphant (Le Voyage à Nantes)

3. Wat te doen in Pays-de-la-Loire? Bezoek Angers

Angers is een industriële stad ten westen van Frankrijk, gelegen in het departement Maine-et-Loire. Het departement heeft haar naam te danken aan de belangrijke rivier die door de regio stroomt, Loire. Ook de Maine stroomt hier doorheen. Angers is een stad aan de Maine en staat bekend om haar architecturale combinatie van modern en antiek. Terwijl je in het ene deel van de stad loopt door grote, hippe winkelstraten, sta je op het andere moment in een historisch kasteel. In de stad vind je een indrukwekkende kathedraal, verschillende musea en prachtige parken die zich vullen met groene velden en kleurrijke bloemen. 

France-001368B - David d'Angers GalleryAngers, FranceL'église Saint-Samson, Angers, France

4. Natuurpark: Terra Botanica

Terra Botanica is een park waar van alles op een amuserende manier geleerd kan over planten en andere natuuronderdelen. Planten hebben, net als mensen, een bijzondere geschiedenis en deze wordt hier naar voren gebracht. Terra Botanica is 11 hectares groot en wordt gevuld met vijvers, kassen, talloze plantsoorten en attracties die je door het park begeleiden. Voor zowel kinderen als volwassenen is het een plezier om dit park te bezoeken. In Terra Botanica kun je zeker zijn van een dag plezier en educatie.

img_0086img_0152

5. Verken de interessante onderwereld in Océarium du Croisic

Océarium du Croisic is een attractiepark die je meeneemt naar een andere wereld, namelijk de onderwaterwereld. Waar bestaat de onderwaterwereld eigenlijk uit en welke invloeden heeft het op de mens? Dit zijn interessante vragen die beantwoord worden in het aquariumpark. Haaien, tropische vissen, schildpadden, zeepaarden en interessante rondleidingen vullen een dag in Océarium du Croisic.

6. Ontdek de flora en fauna per boot

Pays-de-la-Loire is in bezit van uiteenlopende schoonheden. Bijzondere architecturale meesterwerken, prachtige kunst, heerlijk eten en leerzame musea zijn een aantal van deze schoonheden. De natuur is een groot kenmerk van de regio. Een tip is om de veelzijdige natuur op verschillende manieren te ontdekken. Met een boot door de rivieren varen om vervolgens getuige te zijn van indrukwekkende flora en fauna, is zeker aan te raden. De groene bossen om je heen, de dieren in het water en de bijzondere vogelsoorten in de lucht geven je het gevoel van vrijheid.

Le Jour ni l’Heure 4144 : paysage du pays de Retz, canal de Buzay, Rouans, Loire-Atlantique, samedi 25 octobre 2014, 18:47:21
L'écluse, Vertou (FRANCE)

7. Bezoek de Vallei der Koningen

De Vallei der Koningen, de Loirestreek, is een prachtige plek. Bezoek de schitterende kastelen, artistieke paleizen, historische kloosters en kathedralen. Struin door de pittoreske dorpjes en de prachtige natuur. Proef de regionale wijnen en heerlijke, lokale gerechten. Het is voor de actief aangelegde vakantiegangers een ideaal wandel- en fietsgebied. De bossen, uitgestrekte wouden en riviertjes nodigen je uit om sportief bezig te zijn. Er is hier ontzettend veel te doen, te bezichtigen en te bezoeken. Zo ook de Middeleeuwse stadjes Angers en Saumur. Ook is het aan te raden om de wijngaarden bij Bourgeuil en in de Anjou een bezoek te brengen. Wat nog meer te doen in Pays-de-la-Loire? Lees verder!

"Quand on s'promène au bord de l'eau ... Comm' tout est beau ... !" Vous souvenez-vous de l'air de cette vieille chanson du temps passé ? :)
France-001628 - Château de Chenonceau
Gros plan sur la clématite Jackmanii :)

8. Kom tot rust op het strand en geniet van de zonsondergang

De uitmonding van de Loire biedt toeristen de mogelijkheid om heerlijk te genieten van de drukbezochte stranden. Pays-de-la-Loire is in bezit van een schitterende kustlijn met witte zandstranden, heldere wateren en luxe oorden. Er is aan de kust veel te doen voor zowel jong als oud en het is een ideale plek voor afkoeling en ontspanning.

Ben je op zoek naar rust en wil je ontsnappen aan de dagelijkse drukte? Ga dan een avond naar de kust om daar te genieten van een onvergetelijke avond vol sfeer en ontspanning. Kijk hoe het water glinstert door de zon die langzaam in de zee verdwijnt. Wees verzekerd van een zorgeloze avond, waarbij de schitterende natuur haar mooiste kant laat zien.

Mer de Jade
DSCF0262APR_3946

9. Verken de natuur per fiets

Pays-de-la-Loire staat bekend om haar vele kastelen, kerken en kathedralen, maar dat is niet het enige. De regio is namelijk voorzien van een afwisselend natuurgebied dat meerdere routes heeft die uitnodigen om afgelegd te worden. Spring op de fiets en maak kilometerslange routes over groene paden. Je wordt omringd door wijnlandschappen, musea, bloemsoorten, uitgestrekte vlaktes, bossen en kustlijnen. Het is een genot om door Pays-de-la-Loire te fietsen.

Chemin dans les bambousForest Walk

10. Ga op zoek naar de specialiteiten van Pays-de-la-Loire

Pays-de-la-Loire heeft veel specialiteiten, waarvan de één natuurlijk iets populairder is dan de ander. Zo heb je het bekende witte goud, oftewel het zout dat gewonnen wordt uit de zee. Door de variërende landschappen heeft de regio verschillende producten waarmee veel gewerkt wordt. Laat je smaakpapillen verassen door gerechten, zoals zoetwatervis met botersaus of varkensvlees uit Angers. Voor de zoetekauwen is Nantes een paradijs, want de heerlijkste snoepjes en desserts worden hier gemaakt. Wijnliefhebbers kunnen zich vermaken in de Anjou, waar de lekkerste wijnen gemaakt worden.

Poissons variés et riz à l'encre de seicheloire valley 080loire valley 045